Media & Journalistiek
Verken het journalistieke landschap van nu en de toekomst

Inschrijven voor Master Media & Journalistiek

Per 1 oktober kun je je aanmelden voor de master van je keuze. Je begint in Studielink (het nationale registratiesysteem). Dan maak je je aanmelding af in het Aanmeld Portaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Zodra je dossier compleet is, zal de toelatingscommissie van de master je toelatingsverzoek beoordelen. Het verwerken van je aanmelding duurt ongeveer acht weken. Je wordt over de uitslag geïnformeerd via e-mail.

Als je toegelaten bent kun je vervolgens je aanmelding voltooien. Op de pagina's hieronder vind je informatie over de verschillende stappen in het toelatings- en aanmeldingsproces voor het masterprogramma Media & Journalistiek van de master Media Studies.

Als je na het lezen van deze pagina's nog steeds vragen hebt, kun je mailen naar mediastudies@eshcc.eur.nl.

 • Als je je wilt aanmelden voor de master, verzamel dan van tevoren de volgende documenten (in pdf-formaat):

  • Officiële kopie van je bachelordiploma
   Als je het diploma nog niet hebt behaald, nemen wij jouw aanmelding wel in behandeling. Bij een positief besluit word je voorwaardelijk toegelaten. Dit betekent dat je tot 10 augustus uitstel krijgt om een kopie van het diploma of een officiële afstudeerverklaring in te dienen.
  • Officiële kopie van een recente cijferlijst met daarop alle cijfers vanaf het begin van het programma;
  • GPAgewogen gemiddelde van alle behaalde resultaten, als onderdeel van je cijferlijst of apart document;
  • Curriculum vitae;
  • Motivatiebrief 1 á 2 pagina’s;
  • Essay of academisch werkstuk. In de voertaal van je opleiding, waarmee je jouw academische schrijfvaardigheid en analytisch vermogen aantoont; de omvang is minimaal 5 pagina’s en het onderwerp is vrij. Bachelor- of masterscriptie mag ook indien beschikbaar.
  • Kopie van je paspoort;
  • DigiD. Alleen voor Nederlandse studenten.
 • Aanmelddeadlines en antwoordtermijnen

   

  Aanmelding ingediend

  Uitslag bekend

  1e ronde

  voor 15 januari

  uiterlijk 1 maart

  2e ronde

  voor 15 april

  uiterlijk 1 juni

  3e ronde

  voor 15 mei

  uiterlijk 1 juli

  Je kunt de status van je aanmelding volgen in het Aanmeld Portaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

 • STAP 1

  Meld je aan via Studielink

  STAP 2

  Voltooi je aanmelding in het Aanmeld Portaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

  1. Meld je aan via Studielink.
  2. Na je aanmelding in Studielink ontvang je een e-mail met je inlognaam en wachtwoord voor het Aanmeld Portaal van de EUR. In dit Portaal kun je je aanmelding voltooien door de benodigde documenten te uploaden en een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. Zodra je dit hebt gedaan kun je je aanmelding verzenden.

   Je kunt in het Portaal beginnen aan je aanmelding, je wijzigingen opslaan en later weer verder werken aan je aanmelding.

   We beginnen pas met het verwerken van je aanmelding zodra je deze hebt verzonden in het Portaal 

   (door op de 'verzend'-button te klikken op de laatste pagina van de vragenlijst).

  Let op: de automatisch gegenereerde e-mails die door het Portaal verzonden worden kunnen in je spam- of junkfolder terechtkomen. Controleer deze mappen in je mailbox dus regelmatig! Als je na je aanmelding in Studielink nog geen e-mail met inloggegevens voor het Portaal hebt ontvangen, neem dan contact op met onze ICT servicedesk.

  Zodra je je aanmelding in het Portaal verzonden hebt, controleren we je documenten en informatie en laten we het aan je weten als er iets ontbreekt.

 • Binnen acht weken na de deadline van de ronde waarin je je hebt aangemeld (zie ‘Aanmelddeadlines en antwoordtermijnen’) ontvang je bericht of je bent toegelaten of niet.

  Je kunt de status van je aanmelding bekijken in de EUR Admission Portal. De status in de portal kan een van de volgende zijn:

  Nog niet ingediend

  Je moet je aanmelding nog indienen nadat je alle vragen hebt beantwoord en documenten hebt geüpload. Je kunt dit doen onderaan de laatste pagina van de vragen in het Portaal. Let op! We nemen je aanmelding uitsluitend in behandeling nadat je de aanmelding hebt ingediend.

  Ingediend

  Je aanmelding is ingediend, wij laten je binnen ongeveer 2 weken weten of je dossier compleet is.

  Toegelaten

  Je ontvangt een toelatingsaanbod. We vragen je in het EUR Aanmeld Portaal ons aanbod binnen 3 weken te accepteren.

  Voorwaardelijk toegelaten Je ontvangt een voorwaardelijk toelatingsaanbod met het verzoek om zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor 1 augustus een kopie van het behaalde bachelorsdiploma* te mailen. We vragen je in het EUR Aanmeld Portaal ons aanbod binnen 3 weken te accepteren.

  Heb je de vereiste vooropleiding op tijd (voor 1 september) afgerond, maar ontvang je het diploma pas na 1 september, vraag dan aan de instelling om een afstudeer verklaring die ondertekend en gestempeld is.

  Afgewezen

  Bij een afwijzing wordt vermeld op welke gronden je bent afgewezen.

  Indien je toch besloten hebt niet bij ons te studeren, verzoeken wij je jouw inschrijving in Studielink in te trekken. Hierdoor krijgt je aanmelding bij ons automatisch de status “Geannuleerd”.

 • De uiterste datum waarop de inschrijving moet zijn afgerond is 31 augustus, maar wacht niet tot het laatste moment!

  De registratie is volledig afgerond wanneer:

  • het collegegeld is betaald (of een machtiging voor automatische incasso is afgegeven). Je start met het invullen van je betaalgegevens in Studielink (zie je 'to do list'). Meer informatie over de betaalmethode vind je op de website;
  • je jouw pasfoto hebt geüpload via de daarvoor bestemde persoonlijke link. Je ontvangt hiervoor in juni instructies per e-mail. Als je geen link hebt ontvangen, neem dan contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum.

  Zodra je inschrijving is afgerond, kun je zelf je Bewijs van Inschrijving downloaden in Osiris.

  Meer informatie over wat je nodig hebt tijdens het studeren, zoals hoeveel collegegeld je moet betalen? Bekijk dan de praktische zaken-pagina.

  Indien je toch niet bij ons wilt gaan studeren, verzoeken wij je vriendelijk om jouw aanmelding in Studielink te annuleren.