Vind jouw masteropleiding

Master Open day

Wij helpen je graag met oriënteren op een vervolgopleiding. Via onderstaand overzicht kun je digitaal kennismaken met de Erasmus Universiteit Rotterdam en onze (research-)masteropleidingen.

Heb je elders een vooropleiding gevolgd en/of wil je kennismaken met de Erasmus Universiteit Rotterdam? Bezoek dan (online) onze campus:

Master Open Dag
Op deze dag staat onze campus in het teken van aankomend masterstudenten. Bezoek onze opleidingspresentaties, ga op een campus- of bustour of bezoek de informatiemarkt en stel al jouw vragen aan onze studenten en studievoorlichters om het hele aanbod aan masterprogramma's van de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen!

Virtual Experience
Wil je graag de campus bezoeken, maar ben je niet in de gelegenheid fysiek te komen? Bezoek de campus online via de Virtual Experience.

Campus Experience 
Tijdens de Campus Experience krijg je een tour over de campus en kun je al jouw vragen stellen aan een student tijdens de Q&A-sessie. Het is de uitgelezen kans om onze campus goed te leren kennen. 

Hulp nodig bij jouw masterkeuze? Bekijk de video's en informatie hieronder om op weg te komen!

Na het behalen van je bachelordiploma kun je je specialiseren met een universitaire masteropleiding.

Een master biedt je academische verdieping en je ontwikkelt jezelf om succesvol te zijn in het beroepsleven of in het wetenschappelijk onderzoek. Een master is meestal één (60 EC) of twee jaar (120 EC). De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt veel verschillende masterprogramma's aan. Vind hieronder een overzicht van alle masterprogramma's.

Een pre-master dient als voorbereiding voor je (research-)master. 

Als je niet direct voldoet aan de toelatingseisen voor een masterprogramma of research master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, dan kun je in veel gevallen een pre-master / schakelprogramma volgen. De toelating voor de pre-master verloopt via de examencommissie van de masteropleiding. Kijk voor meer informatie over de toelatingsprocedure en de contactgegevens van de pre-master op de website van de faculteit van de master. Vind hier een overzicht van alle faculteiten en betreffende websites van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een researchmaster biedt studenten de mogelijkheid zich te specialiseren in wetenschappelijk onderzoek en is de perfecte voorbereiding op een PhD-programma.

Gedurende research masteropleidingen specialiseer je je in wetenschappelijk onderzoek. Weet je al dat je een PhD wilt doen na je masteropleiding? Dan is een research master de geschikte voorbereiding. Waar reguliere masters vaak 1 jaar duren, zijn research masters vaak 120 EC en daarom twee jaar. In het overzicht hieronder is het aanbod aan research masters van de Erasmus Universiteit Rotterdam verwerkt.

Vind hieronder een overzicht van onze (research-)masteropleidingen onderverdeeld in vier domeinen.

Recht, Maatschappij en Bestuur

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen