Collegegeld en beurzen

Media & Journalistiek

Collegegeldtarieven

Informatie over de collegegeldtarieven.

Leenstelsel

Wat betekent het nieuwe leenstelsel voor jou als student? Lees meer hier

Beurzen

Het is mogelijk dat je als aankomend student in aanmerking komt voor een beurs. Op de pagina van de Nuffic vind je een selectie van de door deze organisatie beheerde beurzen waarvoor studenten in aanmerking kunt komen tijdens of juist na de studie.

* Houd er rekening mee dat de collegegeldtarieven hoger kunnen zijn in volgende jaren.

Erasmus Excellence Scholarship

Wanneer je al een mastergraad hebt behaald en een tweede masteropleiding wenst te volgen dan val je niet langer onder het wettelijk collegegeld. Dit betekent dat je niet het lage tarief van € 1.984 voor 2016-2017 verschuldigd bent, maar het veel hogere instellingscollegegeld.

De Erasmus Universiteit komt goede studenten graag tegemoet in deze hogere kosten. Wanneer je een opleiding (bachelor of master) aan de EUR cum laude hebt afgerond, kun je in aanmerking komen voor een EUR Excellence Scholarship. Met deze scholarship wordt het collegegeld voor je tweede masteropleiding verlaagd tot € 1.984. Deze verlaging geldt voor de gehele duur van de opleiding zolang het studietempo zodanig is dat naar verwachting binnen de termijn die voor de opleiding staat kan worden afgestudeerd. De verlaging kan niet worden verlengd tot langer dan de nominale studieduur. Lees meer over de EUR Excellence Scholarship.

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen