Media & Journalistiek
Verken het journalistieke landschap van nu en de toekomst

Deeltijd

Let op: deze optie is niet beschikbaar voor non-EEA studenten die een visa nodig hebben om te mogen studeren in Nederland (immigratiewet).

Heb jij de ambities om je studie te combineren met je carrière en/of andere verantwoordelijkheden? Dan is het is mogelijk om dit programma in deeltijd te volgen. In dat geval zijn de vakken – en dus ook de studielast – verdeeld over twee jaar. Om de studielast goed te kunnen verdelen zal je aan het begin van het eerste jaar een studieplanning maken met de Studieadviseur.

We beseffen dat het lastig kan zijn om dit programma te volgen naast je andere verplichtingen. Daarom geven wij bij het aanmelden voor vakken voorrang aan de deeltijdstudenten. Op deze manier kunnen deeltijdstudenten hun studie beter inplannen en voorkomen dat dit voor problemen zorgt met de andere verplichtingen. Deze voorrangsregeling zal alleen worden toegepast op studenten die in Studielink daadwerkelijk zijn ingeschreven als deeltijdstudent.

Houd er rekening mee dat je dit programma samen met de voltijdstudenten zult volgen. Dit betekent dat je er geen vakken worden aangeboden in de avonduren of tijdens het weekend. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat er aan aanwezigheidsplicht geldt voor de seminars.

Voordat je je aanmeldt voor dit programma raden we je aan om contact op te nemen met onze Studieadviseur om je huidige situatie te bespreken en zo te kijken wat de beste opties zijn.

Studielink – deeltijd studeren
Wanneer je je aanmeldt voor één van de Media Studies programma’s in Studielink moet je voor de part-time (deeltijd) variant kiezen. Selecteer eerst ‘part-time’ in het vak van de ‘academic load’ (1). Klik daarna op op ‘select’ (2).

  • Nee, er wordt geen onderwijs aangeboden in de avonduren of tijdens het weekend. Deeltijdstudenten volgen het programma samen met voltijdstudenten en de vakken worden alleen aangeboden op reguliere werkdagen.

  • Het academische jaar bestaat uit vier periodes en elke periode heeft een ander rooster. Studenten kunnen het tijdschema van vakken bekijken via de online cursusgids.

  • Het aantal contacturen per week hangt af van het aantal vakken dat je volgt. Over het algemeen hebben alle vakken één seminar van drie uur per week. Als deeltijdstudent zul je waarschijnlijk één of twee vakken per periode volgen.

  • Al ons onderwijs is kleinschalig en interactief. Daarom is er een aanwezigheidsplicht voor de seminars.

  • Ja, groepswerk maakt deel uit van academisch onderwijs en in alle vakken is er een onderdeel met groepswerk.

  • Indien een student als deeltijdstudent staat ingeschreven in Studielink geven wij voorrang aan deze studenten bij het inschrijven voor vakken en seminars. Op deze manier kunnen deeltijdstudenten vakken kiezen die goed in hun eigen rooster passen. We verwachten van deeltijdstudenten dat zij zowel de inhoud als het tijdschema in acht nemen bij het kiezen van de vakken, en bij vragen contact opnemen met de Studieadviseur.

  • Het collegegeld is een bedrag per jaar, niet per vak. Afhankelijk van je nationaliteit of verblijfsvergunning betaal je het instellingstarief of het wettelijk tarief. Neem contact op met Erasmus Studenten Service Centrum om te kijken welk tarief voor jou van toepassing is.

  • Neem contact op met DUO voor vragen over het recht op een lening als deeltijdstudent.