Gijsbert Oonk en geschiedenis-alumnus Jorn Schulting dragen bij aan Routledge Handbook of Sport in the Middle East

Routledge

Gijsbert Oonk, Research Director bij de geschiedenis-afdeling van de Erasmus School of History Culture and Communication (ESHCC) en Jorn Schulting, alumnus van master History of Society (2019) schreven een hoofdstuk 'Nationality Swapping in World Athletics: Cases and Contexts from the Middle East 1998–2016' als onderdeel van het boek Routledge Handbook of Sport in the Middle East.

Gerelateerde content

Sport, Migration, Citizenship, ‘Race’ and National Identity: Towards a new research agenda

Expert-meeting georganiseerd door de Erasmus Universiteit, Posthumus Institute, het Sport and Nation netwerk en het Football and Race netwerk.

"Er is méér nodig om racisme in de sport te tackelen"

'KNVB zelf moet inclusiever worden en er moet aandacht zijn voor (sociale) media'

Het mysterie achter de hand van voetbalspelers

Wat voor geheims wordt er achter de hand van voetbalspelers besproken, en heeft social media hier invloed op?

Football Makes History ontketent potentie van voetbalgeschiedenis om sociale verandering te bevorderen

Gijsbert Oonk ontving een 400K Erasmus + KA-2 beurs om de potentie van voetbalgeschiedenis- en verhalen voor onderwijs en erfgoed te ontsluiten.

Nationaliteit voetballers op WK’s is regelmatig voer voor discussie

De nationaliteit van spelers op het WK voetbal is regelmatig voer voor discussie, zo blijkt uit onderzoek van promovendus Gijs van Campenhout.

Het coachen en besturen van voetbal blijft een witte aangelegenheid

Van Sterkenburg op TV-zender ESPN over racisme in voetbal.

Vergelijk @count opleiding

• @title