Promotie Z. (Zeyun) Feng

Op 9 september 2021 verdedigt Z. Feng haar proefschrift, getiteld: ‘Successful Ageing in China: The importance of health behaviours’.
Promotor

Prof.dr. A.P. Nieboer

Promotor

Prof.dr. J.M. Cramm

Datum
donderdag 9 sep 2021, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 9 september 2021 verdedigt Z. Feng haar proefschrift, getiteld: ‘Successful Ageing in China: The importance of health behaviours’.

In China vindt de vergrijzing plaats in een verbazingwekkend tempo, sneller dan in enig ander land in de geschiedenis. De vergrijzing van de bevolking brengt uitdagingen met zich mee om succesvol ouder te worden gedurende een langere levensduur. Tot nu toe is er in China weinig onderzoek gedaan naar de relatie tussen verschillende gezondheidsgedragingen en cruciale elementen van succesvol ouder worden, waaronder het behoud van cognitieve en fysieke functies, het verminderen van depressieve symptomen, en het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Dit proefschrift heeft als doel het onderzoeken van longitudinale relaties tussen sociaal-economische omstandigheden, sociale cohesie, gezondheidsgedragingen en kwaliteit van leven en gezondheidsuitkomsten bij ouderen in China door middel van analyses van nationaal representatieve datasets.

De promoties vinden niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal op campus Woudestein of in de Professor Andries Queridozaal op het Erasmus MC. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen