Willen Rotterdammers wel integrale ondersteuning op het sociale domein?

Kennis café: Presentatie en debat
Datum
donderdag 2 dec 2021, 15:30 - 17:30
Type
Algemeen
Gesproken taal
Nederlands
Locatie

Het Gemaal; Afrikanerwijk Rotterdam Zuid, Pretorialaan 141

Ticket informatie

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van CARE Lab of per email naar contact@carelabrotterdam.nl.

Meld je aan Voeg toe aan agenda

Burgers worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd, vandaar dat Integraliteit van ondersteuning een belangrijk streven is in het sociaal domein. In de kern gaat het erom dat problemen van burgers op verschillende levensdomeinen in samenhang worden bezien en aangepakt, zodat hun situatie duurzaam verbetert. Om dat te bereiken gaat op dit moment veel tijd en energie zitten in het onderling afstemmen van het versnipperde aanbod. Echter, integraliteit wordt niet alleen gecreëerd door samenwerking tussen hulpverleners, maar ook in samenwerking met de cliënten. Maar zitten cliënten wel te wachten op integrale ondersteuning?

Tijdens dit kennis café willen we daarom graag kennis verspreiden en vergaren over de volgende drie vragen:

  • Hoe kijken cliënten met multi-problematiek naar integraliteit van ondersteuning?
  • Hoe kunnen hulpverleners samen met deze cliënten integraliteit van ondersteuning tot stand brengen?
  • Hoe kunnen beleidsmakers deze processen faciliteren?

Drie sprekers zullen een inleiding verzorgen, waarna er ruimte is voor debat.

  • Lieke den Boer, promovendus ESHPM, presenteert de resultaten van haar onderzoek waarbij ze 35 Rotterdammers met multi-problematiek een jaar lang heeft gevolgd. Hoe kijken zij aan tegen integraliteit?
  • Een Rotterdamse wijkteam leider zal vertellen over de ervaringen van haar team met het integraal werken samen met cliënten.
  • Rita Joosten, strategisch adviseur W&I, zal delen hoe beleidsmatig wordt gekeken naar stimuleren van integraliteit in samenwerking met kwetsbare Rotterdammers

Dit kennis café wordt georganiseerd door CARE Lab Rotterdam en is bedoeld  voor burger vertegenwoordigers en professionals, beleidsmakers, adviseurs en onderzoekers op het sociale domein.

CARE Lab Rotterdam (Connect, Action, Research, Education) (Gemeente Rotterdam & ESHPM) richt zich op het uitvoeren van actieonderzoek en het verbeteren van de ondersteuning van mensen met meerdere problemen en het bijdragen aan een leercultuur. ESHPM doet evaluatie-onderzoek naar de integraliteit en de passendheid van de zorg en ondersteuning voor volwassenen met multiproblematiek door wijkteams om op basis van de bevindingen verbetervoorstellen te formuleren. Het CARE Lab Rotterdam wil de gemeenten in de regio Rotterdam ondersteunen in hun zoektocht naar een geschikte aanpak voor (volwassen) Rotterdammers in kwetsbare situaties, door onderzoekers te verbinden aan beleidsmakers, professionals en cliënten. Onder Rotterdammers in kwetsbare situaties wordt daarbij verstaan inwoners van de regio Rotterdam die op meerdere domeinen problemen ervaren zoals gezondheid, arbeid, sociale zekerheid, leefomgeving en sociale relaties.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen