Alles voor een Leven Lang Leren

Vijver Campus Woudestein - Erasmus Universiteit Rotterdam
Pixabay

Tijdens je studie leerde je elke dag nieuwe dingen, van nieuwe theoretische modellen tot voorbeelden uit de praktijk. Eenmaal aan het werk kan het voelen alsof er minder mogelijkheden zijn om je verder te ontwikkelen. Met het Leven Lang Leren initiatief wil de overheid mensen stimuleren om verder te leren: ook na je studie zijn er mogelijkheden om te blijven leren en je te blijven ontwikkelen. 

Ook de Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus School of Health Policy & Management vinden dit initiatief erg belangrijk. Wij nodigen onze alumni graag uit om af en toe terug te komen naar onze campus om weer nieuwe inzichten op te doen. Klinkt dit interessant? Hieronder vind je drie initiatieven die wellicht iets voor jou zijn!  

Leven Lang leren Festival – 13 t/m 18 mei 2024 

Van maandag 13 mei tot en met zaterdag 18 mei kleurt heel Rotterdam Erasmusgroen voor het Leven Lang Leren Festival. Rotterdammers jong en oud, met en zonder opleiding, van boven en onder de rivier maken op een laagdrempelige manier kennis met Erasmus Universiteit Rotterdam en ontdekken dat leren leuk is! 
 
Het Leven Lang Leren Festival bestaat uit een veelvoud van relatief kleinschalige momenten waarop Rotterdammers in aanraking komen met studenten of onderzoekers van de universiteit. Van een straatcollege in de Koopgoot tot een expert class in Boijmans van Beuningen, van een dansworkshop bij Theater Zuidplein tot een crash course ondernemen op campus Woudestein; de lijst met ideeën en mogelijke samenwerkingen is nu al enorm lang. Elk van die momenten staat in het teken van leren, onderzoeken en vieren. Zo draagt elk moment bij aan de ervaring dat leren leuk is.  
We zorgen ervoor dat Rotterdammers trots zijn op de universiteit in hun stad. 
 
Leuk om te weten: op zaterdag 18 mei komt het festival naar onze campus!  

Uitnodiging studiedag Erasmus Centrum voor Zorgbestuur 14 mei

Gedeeld Leiderschap in Netwerken; Welke moed en moeite vraagt dit? 

Op dinsdag 14 mei organiseert Erasmus Centrum voor Zorgbestuur een studiedag over het thema gedeeld leiderschap in netwerken. Deze studiedag is een uitgelezen kans om in gesprek te gaan over dit thema met alumni van het centrum en andere geïnteresseerden. 

Waar gaat de studiedag over? 

Zorgorganisaties en maatschappelijke partners in netwerken hebben de intentie om samen te werken vanuit gedeeld leiderschap, maar de uitvoering is weerbarstig. Het kan hard werken zijn om niet verstrikt te raken in de verschillende belangen, perspectieven en administratieve eisen. Welke moed en moeite vraagt het om deze dynamiek te ontstijgen? Hoe neem je kennis en ervaring van burgers mee? Onze studiedag 2024 staat in het teken van deze vragen. 
Tijdens onze studiedagen hebben we ruim aandacht voor de wetenschap én de praktijk. We belichten het thema vanuit diverse perspectieven, spreken bestuurders, managers en professionals over verschillende casussen en gaan ook met elkaar in gesprek. Bijdragen aan deze middag zijn onder andere van: 

  • Wilma van der Scheer (Hoogleraar Leiderschap en Besturing in de Zorg)
  • Oemar van der Woerd (Netwerkonderzoeker ESHPM, Healthcare Governance)
  • Frank Beemer (Programmaleider Regie in Zorgnetwerken en Zorgketens)
  • Helene Wüst (Programmadirecteur Gedeeld Leiderschap in de Ouderenzorg)
  • Marianne van den Anker (Ombudsman Rotterdam-Rijnmond)

Datum: Dinsdag 14 mei 2024 
Locatie: Erasmus Paviljoen, Campus Woudestein, Rotterdam 
Tijd: 13.30 uur -17.00 uur 

Schrijf je in voor de studiedag

ESHPM Academy  

Bij ESHPM geloven we dat je altijd meer kan leren. Daarom zetten wij ons in voor een Leven Lang Leren. Om deze reden is de ESHPM Academy opgericht, hier wordt postacademisch onderwijs aangeboden. Dit varieert van korte tot lange cursussen over verschillende topics die relevant zijn voor ESHPM alumni en andere geïnteresseerden.

Afgelopen maart is de nieuwe, praktijkgerichte 3-daagse cursus ‘Gezondheid en Gedragsverandering’ gestart. Deze cursus is ontwikkeld voor professionals die werken met het gezondheidsbevordering of ziektepreventie. Tijdens de cursus leren deelnemers over het gebruik van gedragswetenschappen in gezondheid en verkrijgen tools om gedragsverandering te bewerkstelligen, door het gebruik van subtiele en effectieve aanpassingen. 

Tijdens de cursus komen veel bekende namen aan het woord, zoals Marco Varkevisser, Semiha Denktaş, Stefan Lipman, Inge Merkelbach en Nienke Boderie.

Houd de ESHPM Academy LinkedIn-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van ons postacademische onderwijs, of kijk op de website van ESHPM Academy.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen