Benoeming dr. Chiara Cadeddu

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is verheugd aan te kondigen dat Dr. Chiara Cadeddu vanaf 1 oktober ESHPM zal versterken op het gebied van Planetary Health. Haar functie is ingebed in de sectie Sociaal-Medische Wetenschappen (professor Anna Nieboer) en ze gaat daarnaast samenwerken met professor Erik van Raaij binnen de sectie Health Services Management & Organisation. Voor ESHPM is dit een uitstekend startpunt om verder impact te creëren op dit belangrijke thema.

Chiara is specialist op het gebied van volksgezondheid en werkt nu aan de Università Catolica del Sacro Cuore in Rome, Italië. Hoewel haar belangrijkste ervaring ligt op het gebied van vaccins en gezondheidszorgeducatie, stapte ze geleidelijk over naar Planetary Health toen ze de rol van wetenschappelijk coördinator van het Italiaanse Instituut voor Planetary Health op zich nam. In die rol was ze betrokken bij verschillende Europese projecten, waaronder het onlangs toegekende project in de Horizon Europe HORIZON-HLTH-2023-CARE-04-03 call.

Chiara is ook lid van de Planetary Health Alliance (PHA) en haar Europese Hub, de stuurgroepen van de afdeling Milieu en Gezondheid en de afdeling HTA van de European Public Health Association (EUPHA), the Climate-Health Education Working Group van de Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER) en de Werkgroep Klimaatbestendigheid van Gezondheidssystemen van het Europees Observatorium voor Gezondheidssystemen en Beleid.

Chiara is zeer betrokken bij het thema Planetary Health en zal een sterk Europees netwerk naar ESHPM brengen. Ze beschikt over de juiste vaardigheden om duurzame relaties op te bouwen binnen ESHPM en op het gebied van Planetary Health. Haar benoeming is de eerste benoeming als onderdeel van de ESHPM-investeringsagenda, waarmee de aanwezigheid van ESHPM op het gebied van Sustainable, Global en Planetary Health wordt versterkt. Er zullen in de loop van de tijd meer benoemingen volgen.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen