ESHPM benoemt Yiannis Kyratsis als Theme Chair Sustainable Healthcare and Workforce

dr. Yiannis Kyratsis

Vanaf 1 januari is dr. Yiannis Kyratsis gestart als Theme Chair Sustainable Healthcare and Workforce bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). Kyratsis heeft veel expertise op het gebied van (internationale) organisatietheorie met bijzondere aandacht voor management vraagstukken binnen de gezondheidszorg. Kyratsis: “Ik ben erg enthousiast over mijn aanstelling bij ESHPM en over de sterke verbinding met Erasmus Medisch Centrum en Rotterdam School of Management”.   

Zijn inzet sluit naadloos aan bij ESHPM's visie op positieve maatschappelijke impact en op de strategische investering in onderzoek en onderwijs naar sustainable healthcare en workforce. De onderzoeksinteresses van Kyratsis omvatten de inbedding van innovaties in de gezondheidszorg, organisatorische veranderingen en de evolutie van de professionele identiteit, en de rol en expertise binnen verschillende beroepen in de gezondheidszorg. Zijn onderzoek is gepubliceerd in gerenommeerde management, medische en gezondheidszorg tijdschriften waaronder Academy of Management Journal, Sociology of Health and Illness, Health Care Management Review, Lancet Infectious Diseases, en Implementation Science. 

​Kyratsis is ingebed bij de onderzoeksgroep Health Services Management & Organisation (HSMO) en zal samen met prof. Iris Wallenburg (Healthcare Governance) een ESHPM-breed programma ontwikkelen dat gericht is op de versterking van de inzetbaarheid van zorgprofessionals en het gebruik van digitale innovaties om efficiënter zorg te kunnen verlenen. Kyratsis kijkt uit naar de samenwerking met collega's binnen ESHPM om deze cruciale onderzoeksgebieden vooruit te helpen. 

Kyratsis komt naar ESHPM van de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij oprichter en directeur was van het multidisciplinaire Research & Innovation Lab on Health, Care & Wellbeing. Tegelijkertijd bekleedde hij functies als directeur onderzoek bij het departement Organisatiewetenschappen en hoofd van de leerstoelgroep Organisatietheorie. Eerder was hij verbonden aan de School of Health Sciences en de Cass Business School bij City University in London en aan de Faculteit der Geneeskunde en de Business School van Imperial College London. Zijn advieswerk voor vooraanstaande organisaties zoals de World Health Organization, de Wereldbank, het Global Fund en talrijke ministeries van Volksgezondheid en beroepsverenigingen onderstrepen zijn praktische bijdragen op dit gebied.  

Universitair Hoofddocent

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen