In gesprek met... Anouk Busser

In elke editie van onze alumninieuwsbrief spreken we met een alumnus/-na over zijn/haar studietijd aan Erasmus School of Health Policy & Management (voorheen iBMG en SAG) en wat ze tegenwoordig doen. 

Deze keer spraken we met Anouk Busser. Zij volgde zowel de bachelor als de master Health Care Management (HCM) bij ESHPM en studeerde in 2017 af. Ze werkt nu bij het Maasstad Ziekenhuis en is in haar vrije tijd actief in een commissie van onafhankelijke alumnivereniging ESHPMa. 

Waarom heb je destijds voor de bachelor BMG en vervolgens HCM gekozen? 

Bij een open dag werd ik enthousiast over de breed georiënteerde opleiding. Ik wist dat ik iets in de zorg wilde doen, maar dan op beleidsmatig vlak. Dat was dus de perfecte match! De masteropleiding HCM was een mooi vervolg. Vooraf vond ik het best spannend om de opleiding in het Engels te doen, maar gelukkig wende dit heel snel. 

Wat voor carrièrepad heb je bewandeld sinds het afronden van je studies? 

Na mijn studie ben ik op zoek gegaan naar een baan. Via mijn netwerk kwam ik terecht bij adviesbureau 22graden – een leuk en kleinschalig bureau met destijds maar tien mensen in dienst. Bij mijn vertrek waren dat er flink wat meer. Het bureau zet zich breed in op gebied van interimmanagement, projectmanagementopdrachten en adviesklussen. Bij 22graden heb ik zelf acquisitie gedaan om opdrachten binnen te halen. Daar heb ik veel van geleerd en mijn netwerk in de zorg door kunnen opbouwen. Na tweeënhalf jaar heb ik een overstap gemaakt naar het Maasstad Ziekenhuis, waar ik nu met veel plezier – en inmiddels al drie jaar - werk. Ik combineer momenteel de functie adviseur kwaliteit & veiligheid met de rol projectleider waardegedreven zorg. Dat mijn werkzaamheden zo uiteenlopend zijn, maakt dat mijn werk leuk en uitdagend blijft.  

Wat is het meest waardevolle dat je tijdens je studie hebt geleerd? 

Het meest waardevolle dat ik tijdens mijn studie heb geleerd is de manier van denken en analyseren. Tijdens de studie werd er veel gefocust op het doen van onderzoek, dus daar heb ik echt concrete handvatten voor gekregen. Het heeft mij geleerd hoog-over naar zaken te kijken. Het was een hele breedgeörienteerde studie en ik heb veel geleerd over de gezondheidszorg, maar eigenlijk is het pas sinds ik aan het werk ben dat ik merk hoe nuttig het is om zo breed te kunnen kijken en zo kritisch te kunnen denken. 

Welke docent of vak is je bijgebleven? 

Op positieve wijze is Anne Marie Weggelaar mij als docent goed bijgebleven. Ik vond haar inspirerend en ze pakte mij altijd met haar lessen. 

Ook zijn alle statistiekvakken zijn mij bijgebleven, maar dan vooral omdat ik dat verschrikkelijk vond! Maar toch... zodra je de beginselen van SPSS gekraakt had, was het eigenlijk wel oké. 

Ben je nog steeds in contact met studiegenoten? 

Sinds ik ben afgestudeerd ben ik betrokken geweest bij de onafhankelijke alumnivereniging ESHPMa (destijds aBMG). Ik heb dus niet alleen contact met directe studiegenoten, maar ook met alumni uit andere jaren. 

Ik heb tweeënhalf jaar in de activiteitencommissie van ESHPMa gezeten en dat was erg leuk. Er was telkens een flinke groep alumni die aansloot bij onze activiteiten. Zo hebben we mooie kijkjes in de keuken kunnen geven bij organisaties, zoals bij de ambulancedienst – zij vertelden over hun werk en we mochten ambulanceauto's bekijken. Ook organiseerden we activiteiten waar we ingingen op onze persoonlijke ontwikkeling in de vorm van workshops. Ik heb veel plezier beleefd aan het organiseren van die activiteiten. Dus toen bij een Algemene ledenvergadering aangegeven werd dat er een alumnicongres georganiseerd moest worden, kon ik dat niet weerstaan. Met twee andere alumni en in samenwerking met de faculteit ESHPM organiseren wij een congres dat op 27 oktober a.s. plaatsvindt: ‘Zicht op zorg: Wat vindt de patiënt ervan?’ Het programma belooft heel wat! 

In gesprek met… jou? 

Heb jij ook warme herinneringen aan jouw tijd bij SAG/iBMG/ESHPM die je graag met mede-alumni deelt? Laat het weten in een mail naar alumni@eshpm.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen