In gesprek met... Kadek Hendra Darmawan

Kadek looks happy with his diploma, standing in front of the Erasmus statue on campus

Voor deze editie van de alumninieuwsbrief spraken we met een internationale alumnus. Zijn naam is Kadek Hendra Darmawan, hij komt uit Bali en studeerde in oktober 2022 af in de Master Health Economics, Policy & Law (HEPL). 

Waarom heb je voor deze master gekozen?

Ik heb een bachelor in Farmacie gedaan aan Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta, Indonesië, en wilde graag een master in het buitenland doen. Ik was op zoek naar masters in Europa en HEPL sprong eruit. Ik werd meteen gegrepen door de naam en het curriculum. Het idee dat je in deze master de gezondheidszorg vanuit verschillende perspectieven bekijkt, sprak me aan. 

Hoe verliep je carrière na het afronden van HEPL? 

Vier dagen voor mijn afstuderen kreeg ik een acceptatiebrief om te gaan werken bij een genominca-project van het ministerie van Volksgezondheid in Jakarta. Drie maanden lang heb ik voor het ministerie economische evaluaties en benchmarkstudies van projecten uitgevoerd. Ook heb ik het Indonesisch beleid inzake precisiegeneeskunde vergeleken met het beleid in andere landen.  

Na dit project heb ik twee maanden pauze genomen om tijd met mijn familie door te brengen. Sinds maart 2023 werk ik als gezondheidseconoom bij Novartis Indonesia (een farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Zwitserland). Ik doe economische evaluaties van innovatieve geneesmiddelen voor kanker, huidziekten en zeldzame ziekten. 

Wat vond je leuk aan HEPL?  

Naast alle kennis die ik heb opgedaan, vind ik de vrienden die ik heb gemaakt erg leuk. Een internationale student zijn in Nederland was een droom die uitkwam. Ik woonde in Rotterdam bij een Nederlands gezin. Dat was een uitstekende manier om de Nederlandse cultuur te leren kennen.  

Wat zijn je plannen voor de toekomst?  

Ik wil de komende twee jaar terug naar Nederland. Ik werk graag met mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden; ik zie de wereld als één mondiale samenleving.  

Dus je houdt van Nederland?  

Ja! Ik hield bijvoorbeeld van de 50 minuten durende fietstocht naar de campus van waar ik woonde. Ik moest over de Erasmusbrug of de Willemsbrug en sommige dagen was dat echt een uitdaging vanwege de wind. Ik hou ook van Nederlandse mensen. In het begin moest ik wennen aan hoe direct Nederlanders zijn, maar nu vind ik het leuk en heb ik nog steeds veel Nederlandse vrienden.  

Heb je nog andere goede herinneringen?  

Ja, ik vond de colleges van Maureen Rutten-van Mölken erg fijn. En een van de hoogtepunten van mijn verblijf was het feit dat ik, een student uit Bali, werd gekozen als woordvoerder van de HEPL-studenten bij de diploma-uitreiking. Ik was duizenden kilometers van huis, maar ik heb het overleefd! 😊 

In gesprek met… jou?

Heb jij ook warme herinneringen aan jouw tijd bij SAG/iBMG/ESHPM die je graag met mede-alumni deelt? Laat het weten in een mail naar alumni@eshpm.eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen