"Ik zag de echo en ik wist het meteen: ik blijf"

Promovenda Justine van de Beek van onderzoeksgroep Socio-Medical Sciences (SMS), doet voor haar promotie onderzoek naar onbedoeld vaderschap. Voor haar onderzoek heeft ze met veertien vaders gesproken. Uit die gesprekken kwam een ander beeld naar voren dan het stereotype van een afwezige en ongeinteresseerde vader. Als kanttekening zet ze erbij, dat voornamelijk betrokken vaders zich hebben gemeld om mee te werken.

In het artikel van het Algemeen Dagblad van woensdag 2 november met de kop 'Ik zag de echo en ik wist het meteen: ik blijf', vertelt de 19-jarige vader Miquel Blok uit Rotterdam over zijn vaderschap. Hij was 17 jaar toen zijn vriendin ongepland zwanger werd. De schrik zat er goed in voor hem, zijn vriendin Josephine en de families. Na zes maanden kwam Josephine er pas achter.

Ze kozen ervoor om het te houden, maar de eerste paar maanden hun pasgeboren zoon onder te brengen bij een pleegmoeder om zaken te regelen en aan het idee te wennen. Miguel Blok zegt tegenover het AD: "Ik heb het eerste jaar misschien een tiende van zijn leven meegemaakt, dat maakte me ontzettend ongelukkig." Nu ziet hij hem elke dag en is hij erg blij met zijn zoon. Tevens heeft Miquel vertrouwen in de toekomst. Hij gaat zijn mbo-opleiding afmaken en gaat daarna hbo doen.

Wil je het hele artikel (paywall) lezen, bezoek dan de website van het AD.

Promovendus

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen