Prof.dr. Robbert Huijsman brengt zijn boek 'Onder dementieprofessoren’ uit

In de zomer van 2018 startte Prof.dr. Robbert Huijsman met een serie interviews met collega-hoogleraren. In totaal sprak hij met 44 dementieprofessoren. Zij hebben allemaal hun eigen visie, maar hebben ze ook een gezamenlijk beeld over de toekomst van de dementiezorg? Huijsman heeft de interviews verwerkt in zijn boek ‘Onder dementieprofessoren’. Deze bundel geeft een uniek overzicht van alle facetten van onderzoek en zorg in het dementieveld.


Voor het eerst zijn het werk, de onderzoeksterreinen, samenwerkingspartners en de inzichten van professoren die zich in Nederland met dementie bezighouden overzichtelijk bijeengebracht. Conclusie: de wetenschappers hebben veel behoefte aan méér en hechtere multidisciplinaire samenwerking op nationaal niveau. Daar hoort dan ook een gezamenlijke dialoog en programmering van toekomstige onderzoeksprogramma’s bij. In deel B zijn portretten van alle dementieprofessoren opgenomen, inclusief hun belangrijkste onderzoekslijnen en kernpublicaties.

Robbert Huijsman

Robbert Huijsman over e-boek 'Onder dementieprofessoren'


Het boek ‘Onder dementieprofessoren’ is gratis te dowloaden via Vilans en Alzheimer Nederland, die deze publicatie hielpen realiseren.