Vaste Kamercommissie neemt publicaties (ouderen)zorg in ontvangst

Den Haag – “Deze boeken zijn heel handig om te begrijpen – en uit te leggen – hoe ons zorgstelsel in elkaar zit.” Dat zei Tweede Kamerlid Corine Ellemeet (GroenLinks) bij de overhandiging van de boeken Zó werkt de zorg in Nederland en Zó werkt de ouderenzorg aan de Vaste Kamercommissie voor VWS. De twee boeken, die op 5 juni zijn verschenen, geven heldere en neutrale informatie over hoe de zorg is geregeld.

De boeken zijn een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, waarin zestien partijen uit de zorg, waaronder ESHPM, zijn vertegenwoordigd. “Ik gebruik met name de afbeeldingen in geneeskunde-opleidingen om mijn studenten wegwijs te maken in de zorg”, aldus Geraline Leusink, bestuurslid van de Vereniging VvAA. ActiZ, branchevereniging van werkgevers in de ouderenzorg, werkte mee aan Zó werkt de ouderenzorg. Directeur Wouter van Soest: “Mooi om allemaal dezelfde taal te spreken als we het hebben over hoe de ouderenzorg in Nederland is georganiseerd.”

Inzicht bieden
De boeken geven antwoord op vragen als: Wat is de gedachte achter het Nederlandse zorgstelsel? Hoeveel mensen werken er in de ouderenzorg? En hoe lopen de geldstromen in de zorg? In de nieuwste publicaties van Platform Zó werkt de zorg vinden zorgverleners (in spe), bestuurders, beleidsmakers, belangenbehartigers, patiënten en ouderen het antwoord op deze en andere vragen. Kamerlid Henk Krol (50PLUS) zei blij te zijn van de boeken: “Dit boek helpt ons in debatten over de ouderenzorg. Waar wij als 50PLUS soms het verwijt krijgen vanuit emotie te praten, hebben wij nu de feiten.”

Zó werkt de zorg in Nederland en Zó werkt de ouderenzorg zijn publicaties van Platform Zó werkt de zorg, dat Nederland wil voorzien van heldere en objectieve informatie over de zorg. Het platform is een publiek private samenwerking van zestien landelijke organisaties. Zie www.zowerktdezorg.nl.
Zó werkt de ouderenzorg werd geschreven in samenwerking met AAG, ActiZ, ANBO, Prismant, SBOH, SOON, Verenso, Vilans en VWS.

Meer informatie

Zó werkt de zorg in Nederland en Zó werkt de ouderenzorg zijn vanaf vandaag beschikbaar in boek- en webwinkels, zoals managementboek.nl en bol.com. Zó werkt de zorg in Nederland kost €25,- (e-book €12,50). Zó werkt de ouderenzorg kost €20,- (e-book €10,00).