Waarom deze studie

International Bachelor Arts and Culture Studies
IBACS student on campus

Waar gaat deze studie over?

De International Bachelor Arts and Culture Studies in Rotterdam biedt een unieke benadering van kunst en cultuur. Je zult de wereld van kunst en cultuur bestuderen vanuit een sociologisch en economisch perspectief, maar ook vertrouwd raken met theorieën over media, beleid, marketing en esthetiek.

Je zult de dynamische kunst- en cultuursector bestuderen. In deze wereld zijn creativiteit, innovatie en ondernemerschap sleutelbegrippen. Deze kenmerken zijn niet alleen van toepassing op kunstenaars, maar ze zijn ook steeds essentiëler voor jou: de toekomstige kunst- en cultuurspecialist die betrokken is bij kunst en cultuur achter de schermen.

Het hedendaagse culturele landschap vereist creatieve professionals met analytische vaardigheden en diepgaande kennis van cultureel beleid, kunsteducatie, kunstmarkten, publiek, erfgoed, culturele organisaties, creatieve industrieën en ondernemerschap in een wereldwijd perspectief. Naast het opbouwen van een theoretisch fundament, zul je ook je brede kennis over kunst en cultuur in de praktijk brengen tijdens de verplichte stage.

Past deze studie bij jou?

In de International Bachelor Arts and Culture Studies leer je vragen te beantwoorden zoals: waarom luistert de een naar Dua Lipa, terwijl een ander van Beethoven houdt? En hoe komt het dat sommigen beide in hun afspeellijst hebben staan? Wat is de sociale waarde van kunst? En hoe wordt het aan het publiek gepresenteerd? En wat betekenen veranderende overheids subsidies, of de opkomst van particuliere musea voor de manieren waarop kunst toegankelijk wordt gemaakt voor het publiek?

Als je gedreven wordt door een academische nieuwsgierigheid naar kunst, creatieve industrieën of economie, en als je originele en goed gefundeerde ideeën wilt ontwikkelen over hoe cultuur te produceren, te behouden en te verspreiden, dan is de International Bachelor Arts and Culture Studies het programma voor jou.

International Bachelor Arts and Culture Studies by Sunny

Waarom studeren aan Erasmus Universiteit Rotterdam

5 Redenen om IBACS te studeren aan de EUR:

 • Het programma

  Als je op zoek bent naar een programma dat zich richt op de economie, politiek en sociologie achter kunst en cultuur.
 • Het grotere plaatje

  In kunst en cultuur is het belangrijk om het grotere plaatje te zien, daarom hanteert het programma een internationale benadering
 • Stagemogelijkheden

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft nauwe contacten met culturele organisaties in Rotterdam en daarbuiten, waardoor het vinden van een interessante stage om ervaring op te doen als professional in de kunst- en cultuurwereld een stuk eenvoudiger wordt.
 • RASL

  Heb je artistiek talent en een honger naar academische kennis? Dan kun je IBACS combineren met een programma aan de Willem de Kooning Academie of Codarts.
 • Rotterdam

  Hebben we je al verteld hoe leuk Rotterdam is? Rotterdam is innovatief en divers: de pop-up initiatieven bloeien als nooit tevoren. De ideale omgeving voor jonge cultuurliefhebbers met grote plannen!

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen