Inschrijven

International Bachelor Arts and Culture Studies
IBACS student on campus

De International Bachelor Arts and Culture Studies (IBACS) verwelkomt aanvragers die voldoen aan de toelatingseisen en van wie de intellectuele capaciteiten, (internationale) educatie, internationale achtergrond en persoonlijke motivatie zowel zullen profiteren van als bijdragen aan de leeromgeving van het programma.

Vanaf oktober kunt u een aanvraag starten in Studielink voor 2024-2025.

Onze aanmelddeadline is 1 april voor niet-EEA-studenten en 1 mei voor EEA-studenten.

Let op! Alleen ingediende aanvragen in Studielink en ons Aanmeldportaal worden in overweging genomen!

Let op! Dit is een engelstalig programma. 

Aanmelding en registratie

Aanmelding en registratie voor het engelstalige IBACS  programma begint allemaal in Studielink, het Nederlandse nationale registratiesysteem voor hoger onderwijs.

Zodra je alle benodigde stappen in Studielink hebt voltooid, krijg je (per e-mail) het verzoek om verder te gaan naar de EUR Application Portal, waarin je je documenten moet uploaden en je aanvraag kunt volgen. Vergeet niet om alle vereiste documenten op tijd te uploaden (vóór de deadline van 1 april voor niet-EEA-studenten en 1 mei voor EEA-studenten), zodat we je aanvraag kunnen beoordelen.

Als je vragen hebt over je toelating, kijk dan eerst naar onze FAQ-sectie en neem anders contact op met het ESHCC Admissions Office. 

Deadlines voor aanmelding

De aanmeldingsdeadline (in de EUR Application Portal)

 • Niet-EEA-studenten: 1 april
 • EEA-studenten: 1 mei

Deadlines voor het indienen van bewijs van Engelse taalvaardigheid

 • Niet-EEA-studenten: 1 mei
 • EEA-studenten: 1 augustus

 

Stap 1: Studielink

Dien je aanvraag in vóór 1 april (niet-EEA) of 1 mei (EEA) 2024. Vanaf 1 oktober kun je je registreren voor IBACS via  Studielink..

Let op: Als je na inschrijving in Studielink geen e-mail van ons ontvangt met je inloggegevens voor het EUR Application Portal, neem dan contact op met onze ICT-servicedesk via it.servicedesk@eur.nl

Automatisch gegenereerde e-mails kunnen in je spam- of junkmap terechtkomen. Controleer daarom deze mappen!

Stap 2: EUR Application Portal

Deadline 1 april voor niet-EEA-studenten en 1 mei voor EEA-studenten

Nadat je je hebt geregistreerd in Studielink, ontvang je een vervolg-e-mail. Hierin word je gevraagd om in te loggen op het EUR Application Portal om je documenten te uploaden en enkele laatste vragen te beantwoorden. Je moet je aanvraag indienen via het Application Portal vóór 1 april (Niet-EEA) of 1 mei (EEA).

Upload alsjeblieft de volgende documenten:

 • Motivatiebrief, beantwoord de vragen: zie Het schrijven van je motivatiebrief hieronder. (Je moet het sjabloon gebruiken; alle andere documenten worden niet geaccepteerd)
  Resultaten van het Engelse taalexamen (indien van toepassing).
  Nederlandse student:
 • Een officieel eindrapport van VWO 5 of 6 (ondertekend en/of gestempeld door de onderwijsinstelling), of je meest recente cijferlijst van HBO-P.
 • Internationale student:
 • Een gecertificeerde kopie van je middelbareschooldiploma en eindlijst met cijfers of, als je nog geen diploma hebt behaald, je eindrapport van je laatste of voorlaatste jaar op de middelbare school.

Let op: aanvragen die na de deadline in het EUR Application Portal bij ons binnenkomen, kunnen en zullen we niet in overweging nemen.

We vinden het belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt en dat je zorgvuldig controleert of IBACS bij je interesses past. Daarom horen we graag van jou waarom je IBACS aan de EUR wilt studeren.

Gebruik alsjeblieft het sjabloon dat je hieronder kunt downloaden! We kunnen en zullen geen motivatiebrieven accepteren die in een ander formaat zijn geschreven. Bij het opslaan van je motivatiebrief, kies je voor opslaan als -> bestandstype kiezen -> kies PDF-bestand.

Download hier het IBACS motivatiebrief sjabloon.

Zodra je aanvraag is ingediend in het EUR Application Portal, zal de universiteit je laten weten of je eventuele aanvullende documenten moet uploaden en/of dat je aanvraag compleet is.

De faculteit informeert je binnen 6 - 8 weken nadat we hebben laten weten dat je aanvraag compleet is of je al dan niet bent uitgenodigd om deel te nemen aan het programma en, indien van toepassing, onder welke voorwaarden (bijv. het behalen van je diploma).

We willen graag weten of je ons aanbod accepteert. Instructies worden verzonden naar geselecteerde studenten door de Admissions Coordinator. Je moet alle instructies zeer zorgvuldig opvolgen en ons aanbod accepteren in het Application Portal.

Als je (voorwaardelijk) bent toegelaten, dien je de vereiste aanvullende documenten in te dienen.

Deadlines voor het indienen van gecertificeerde kopieën van diploma's en/of cijferlijsten:

 • 1 augustus

Deadlines voor het indienen van bewijs van Engelse taalvaardigheid:

 • Niet-EEA-studenten: 1 mei
 • EEA-studenten: 1 augustus

Je inschrijving als student aan de Erasmus Universiteit is pas voltooid als je ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld.

Vanaf medio juni kun je de betaling van het collegegeld regelen. Je begint met het invoeren van je betaalgegevens in Studielink (zie je 'to do'-lijst in Studielink). Op onze website vind je gedetailleerde informatie over de betaling van het collegegeld. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met het Erasmus Student Service Centre.

Niet-EEA-studenten moeten voldoen aan alle immigratievereisten. Zodra je bent geselecteerd voor het programma, zullen onze immigratiefunctionarissen contact met je opnemen. Je kunt alvast een kijkje nemen op onze immigratiewebsite.

De uiterste datum voor het voltooien van je inschrijving is 31 augustus, maar wacht alsjeblieft niet tot het laatste moment!

Zodra je alle stappen van toelating en inschrijving hebt voltooid, kun je een bewijs van inschrijving downloaden vanuit Osiris Student.

 1. Log in op Osiris met je ERNA-id en wachtwoord. 
 2. Klik op het menu (drie streepjes aan de linkerkant) en selecteer 'Mijn gegevens'. 
 3. Klik op 'Inschrijving opleiding'. 
 4. Je vindt het programma waarvoor je hebt aangemeld met daaronder een knop 'Verklaring van inschrijving'. 
 5. Klik op deze knop om je bewijs van inschrijving te downloaden.

Het is raadzaam om ruim op tijd in Rotterdam aan te komen voor de eerste colleges.

De ESN Introductiedagen en de EUReka-week zijn gepland voor medio augustus en zijn een leuke manier om te settelen voordat de lessen beginnen.

Veel gestelde vragen

Je ontvangt ons antwoord binnen 6-8 weken nadat je je aanvraag hebt ingediend.

Houd er rekening mee dat automatisch gegenereerde e-mails in je spam- of junkmap terecht kunnen komen. Controleer daarom ook deze mappen!

Nee, dat doen wij niet. 

Toekomstige studenten moeten zich aanmelden in Studielink.

Jouw onderwijsinstelling kan je voorzien van een officieel studieoverzicht. Dit moet gestempeld en ondertekend zijn.

Ja, dit kan. Je moet dan je meest recente cijferlijst uploaden.

Gefeliciteerd! Stuur alstublieft gelegaliseerde kopieën van jouw diploma's samen met het definitieve cijferoverzicht en vertalingen naar het Admissions Office vóór 1 augustus:

Erasmus Universiteit Rotterdam
USC – Department of Education & Student Affairs
International Office - Admissions Office
Sandersgebouw, L3.010
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam
Nederland

Koeriersadres
Erasmus Universiteit Rotterdam
USC – Department of Education & Student Affairs
International Office - Admissions Office
Sandersgebouw, L3.010
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
Nederland

Een bovengemiddelde vaardigheid in het Engels is vereist om een reden. Studenten wiens Engels onder de toelatingseis ligt, zullen moeite hebben om de cursussen succesvol af te ronden. We verwachten veel van onze studenten en goed kunnen communiceren is erg belangrijk. We raden je daarom aan om deze eis niet licht op te vatten. Deze norm is om een reden vastgesteld en heeft zich in de loop der jaren ook noodzakelijk bewezen. Studenten die denken dat hun Engelse cijfer hun daadwerkelijke vaardigheid niet weerspiegelt, zijn van harte welkom om hun verbeterde vaardigheden aan te tonen door het afleggen van een TOEFL- of IELTS-examen.

Je moet ons het testrapport uiterlijk op de deadline vermeld in uw toelatingsaanbod sturen.

In sommige gevallen is het mogelijk om de zogenaamde 21+ toets (ook wel bekend als colloquium doctum) af te leggen. Lees de informatie op deze website zorgvuldig door en volg de instructies. Meer informatie over deze toets is verkrijgbaar via de ESSC.

Ja, dat kan. Je kunt de testresultaten later opsturen, maar uiterlijk voor de deadline die vermeld staat in je toelatingsaanbod.

Controleer ook onze praktische informatiepagina's. Als je nog steeds geen antwoorden kunt vinden op wat je zoekt, neem dan contact op met de Admission Coordinator van de faculteit via bacheloradmission@eshcc.eur.nl.

Er is slechts één instroommoment, en dat is in september.

Je kan informatie over het collegegeld hier vinden. Meer details zijn verkrijgbaar via het Erasmus Studenten Service Centrum ESSC. Het collegegeld moet jaarlijks vóór 1 september worden betaald.

Alle bachelorstudenten moeten in jaar één van het bachelorprogramma beginnen en alle drie jaren voltooien. Het is niet mogelijk om studiepunten over te dragen. Vrijstellingen op basis van eerdere opleiding worden zelden verleend en kunnen alleen worden aangevraagd nadat je bent toegelaten tot het programma. De Examencommissie zal zich bezighouden met een dergelijk verzoek, op basis van jouw persoonlijk dossier.

Het is belangrijk om te realiseren dat het Bindend Studieadvies (BSA) van toepassing is, wat betekent dat je alle 60 EC van het eerste jaar van de bachelor moet behalen. Daarnaast hebben we verplichte aanwezigheid bij de werkgroepen en behoorlijk wat deadlines voor opdrachten, dus goede planningsvaardigheden zijn vereist als je twee studies wilt combineren. Om te achterhalen of dit mogelijk is voor jou, raden we je aan om je huidige agenda te bekijken en vervolgens de agenda voor de komende semesters te controleren om te zien of het hypothetisch gezien mogelijk zou zijn om beide studies te combineren, qua planning. Voor sommige studenten is het mogelijk om twee studies te combineren, maar het vereist veel planning en vastberadenheid van de student. Als je nog vragen hebt of je situatie persoonlijk wilt bespreken, aarzel dan niet om een afspraak te maken met de studentenadviseur.

Zodra je in Rotterdam aankomt, kun je deelnemen aan een van de vele cursussen die worden aangeboden bij ons Language and Training Centre.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over huisvesting. Alle internationale studenten die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het programma, ontvangen een gedetailleerde e-mail van onze International Officer met informatie over huisvesting.

Het is verstandig om ruim op tijd in Rotterdam aan te komen voor de eerste colleges. Introducties zoals ESN en de Eurekaweek zijn gepland voor medio augustus en bieden een goede gelegenheid om te wennen voordat de lessen beginnen.

Ja, wij helpen j egraag op weg. Alle studenten op wie dit van toepassing is, ontvangen automatisch meer informatie van onze International Officer.

In Rotterdam zijn er veel plaatsen waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Kijk hier voor meer informatie.

Wil je meer weten over de digitale collegekaart? Bekijk dan deze pagina

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen