Maud van den Berg wint ICHOM-NEJM Catalyst Implementation Award

Maud van den Berg wint ICHOM-NEJM Catalyst Implementation Award

Begin oktober vond het 11e ICHOM-congres in Barcelona plaats, het grootste Value-Based Healthcare (VBHC) evenement ter wereld. Voor het congres werd de abstract-inzending van Maud van den Berg (PhD-student, HSMO) gekozen als een van de top 5 geselecteerde abstracts.

Maud gaf een plenaire presentatie van haar abstract. Zij werd daarbij begeleid door Dr. Thomas Lee, Chief Medical Officer van Press Ganey Associates en redacteur van NEJM Catalyst, en Dr. Neo Tapela, Chief Scientific Officer van ICHOM. Als kers op de taart won Maud hiermee de ICHOM - NEJM Catalyst Implementation Award.

Maud presenteerde het tweejarig onderzoek dat ze uitvoerde binnen de integrale geboortezorgorganisatie (IGO) Annature, in samenwerking met het Erasmus MC en zorgverzekeraar CZ. Het onderzoek omvatte diverse principes van Value-Based Healthcare. Onder andere het herorganiseren van zorgpaden om voor de populatie zwangeren in Breda de juiste zorg op de juiste plaats te leveren met als doel betere zorgresultaten en lagere zorgkosten. Daarnaast is een uitkomstgerichte betaalafspraak ontworpen. Dit experiment met betalen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit van zorg wordt internationaal erkend als een belangrijke stap in zorgbekostiging.

Maud toonde aan dat de implementatie van interventies in de geboortezorg heeft geleid tot hogere patiƫntwaarde. De jury was onder de indruk van dit uitgebreide onderzoek. Men overweegt zelfs om het onderzoek te publiceren in het NEJM Catalyst-tijdschrift.

IGO Annature Geboortezorg

Meer weten over het project? Bekijk dan het interview met Linda Nijenhuis, directeur bedrijfsvoering van IGO Annature Geboortezorg.

In gesprek met Linda Nijenhuis (directeur bedrijfsvoering IGO Annature Geboortezorg)

Promovendus
Maud van den Berg MSc

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen