Twee ESGH PhD Excellence Awards

De EGSH (de Erasmus Graduate School of Social Sciences and Humanities) organiseerde in februari de jaarlijkse PhD Excellence uitreiking. In verband met de coronamaatregelen vond de ceremonie online plaats. Aan de ceremonie namen ruim 80 mensen deel. Marjolijn Heerings (HCG) en Marthe Stevens (HCG), kregen een PhD Excellence Award, wat een geweldige erkenning is voor hun werk.

Marjolijn Heerings kreeg de prijs Best Societal Impact 2020 voor het ontwerp van een collaboratief participatief instrument genaamd 'Als je het ons vraagt', dat bewoners van instellingen voor langdurige zorg betrekt bij het verbeteren van de kwaliteit van hun eigen zorg. Volgens de jury wordt de relevantie en bruikbaarheid van het instrument onderstreept doordat twee kennisplatforms voor professionals in de sector het gebruiken, en omdat het instrument is geselecteerd voor vervolgonderzoek door zowel ZonMw als NWO. 

Marthe Stevens ontving de prijs voor Best Article 2020 voor haar artikel “Epistemic Virtues and Data-driven Dreams: On sameness and difference in epistemic cultures of data science and psychiatry” dat is gepubliceerd in Social Science and Medicine. De jury omschreef het artikel als een “uitstekend voorbeeld van interdisciplinair onderzoek”, vooral het gebruik van inzichten verkregen uit gegevenswetenschap en psychiatrie, en deze formuleren via het innovatieve concept van ‘epistemische deugden’. Het artikel is geschreven samen met Rik Wehrens en Antoinette de Bont en je kunt het hier lezen.

We willen ook onze ESHPM-collega's noemen die werden genomineerd voor hun geweldige werk: Mathilde Berghout (HSMO) voor Best Thesis Award, Eline de Kok (HSMO) voor Best Power Award 2020, Stefan Lipman (HE) voor Best Societal Impact 2020 en Anne Marie Weggelaar-Jansen (HSMO) voor Best PhD Supervisor 2020.

Onderzoeker
Promovendus