Leiderschapsprogramma Commodity Trade voegt direct waarde toe

"Dit leiderschapsprogramma is zeker waardevol. Het verbreedt mijn kennis over vele aspecten van commodity trade. Andere deelnemers hebben hun eigen unieke kijk op het vak en eigen expertise. Door kennis en ervaringen te delen krijgen we waardevolle inzichten "

Geert Nijenhuis, trader bij Hoogwegt International, is een van de deelnemers aan het Executive Programme Leadership in Commodity Trade en Supply Networks aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is enthousiast over het programma.

Duivel in details

"De masterclasses geven geweldige inzichten. Het biedt ook een dieper inzicht in hoe wij als bedrijf functioneren in alle aspecten van de grondstoffenhandel. De masterclass over Geopolitiek maakte me bijvoorbeeld weer bewust van hoe wij als Hoogwegt Internationaal internationaal opereren. Met een open mind en met het doel om te verbinden, zien en creëren we kansen. Zelfs in een wereld waar politiek invloed heeft op de handel. Een andere eye-opener is de wereld van contracten. Het laat zien dat de duivel vaak in de details zit! Ik zal vanaf nu  zeker extra aandacht besteden aan de contracten die bij een deal horen."

Het grotere plaatje

Daan van Velzen, commercieel manager General Cargo bij Havenbedrijf Amsterdam, is het met Geert eens. "De casestudies in elke masterclass benadrukken dat er altijd verschillende perspectieven zijn. Perspectief van prijzen, van contractering of van wetgeving. Het perspectief verschilt iedere keer. Het is essentieel om goede analytische vaardigheden te combineren met het zien en begrijpen van het grotere geheel. Daarnaast telt ook kracht en ambitie."

Direct toegevoegde waarde

"Dit programma creëert onmiddellijk toegevoegde waarde. Het brede curriculum en het feit dat mensen uit de praktijk hun kennis delen, maakt het meer dan de moeite waard", stelt Van Velzen.

Experts uit het veld

Deelnemers hebben masterclasses gehad over de volgende onderwerpen: geopolitiek en politieke risico's, pricing, volatiliteit en risico's en contracten en wetgeving. In deze masterclasses hebben verschillende gerenommeerde experts hun kennis en inzichten gedeeld. Specialisten zoals Paul Hazell en Richard Wallace van Pithon Limited, Prof. Frank Smeele en Dr. Frank Stevens, Walter Vollebregt van Twinco Capital, Sergei Mikhalev van Amsterdam Trade Bank, Stephan Jansma van Trafigura en Bram de Veer van Glencore Agriculture BV. Maar ook prof. Dr. Coby van der Linde van Clingendael International Energy Programme (CIEP) en dr. Cyril Widdershoven van VEROCY.

Wat staat er nog op het programma?

Het Executive Programme Leadership in Commodity Trade en Supply Networks aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft nog steeds 5 masterclasses te gaan, waaronder een 7-daagse reis naar Singapore. De volgende masterclasses staan in het geplande programma: Trade Finance en Asset Valuation, Fiscale aspecten van multinationale trade, Havens, logistiek en verzending, Duurzaamheid en rapportage en Aziatische perspectieven.  

De volgende masterclass is op Trade Finance met Dr. Philippe Versijp van de Universiteit van Amsterdam en Maarten Koning, Managing Director, Global Lead Structured Commodities Finance, Head of Commodities, Food & Agri, NL van ING.

Inschrijven voor 2020?

Zorg ervoor dat je deel uitmaakt van het Executive Program Leadership in Commodity Trade en Supply Networks van volgend jaar (start 2020) en registreer je nu op rotterdamcommodities.nl. Meer informatie: info@rotterdamcommodities.nl of neem contact op met dr. Wouter Jacobs +31 (0) 10 4082679.