Waarom deze Masterclass?
Voor veel mensen is het eenvoudiger om de oorzaak van iets dat niet lekker loopt, buiten zichzelf te zoeken. Van een commissaris of toezichthouder mag je verwachten dat die zich ook bewust is van diens eigen bias, triggers en voorkeuren. Maar hoe zit dat in de praktijk? Op welke manier zet jij jouw zelfkennis, reflectievermogen en empathie in om een medecommissaris aan te spreken op diens functioneren? En hoe ga jij om met bepaalde onderbuikgevoelens? In de vertrouwde en besloten setting van ons Skills Lab gaan we op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Zodat jij na het volgen van de Masterclass Skills Lab voor Commissarissen en Toezichthouders:
- een scherp(er) inzicht hebt in gedragsanalysemodellen en hier ook veel mee geoefend hebt
- beschikt over tools om je eigen communicatie-valkuilen te hanteren
- de kunst van het goede vragen stellen hebt verfijnd
- effectieve interventies kunt plegen
- kunt omgaan met weerstand en het ‘niet-pluis’-gevoel goed in kunt zetten
- ervaren bent in het geven van feedback en een rol pakt die past bij de organisatie
De belangrijkste informatie van deze Masterclass op een rij
Investering
Voor het totaalpakket van deze Masterclass bedragen de kosten € 3.450,-. Over dit bedrag is geen btw verschuldigd; overnachtingen zijn inbegrepen.
Locatie
De Masterclass Het Goede Gesprek, Skills Lab voor de Boardroom vindt plaats op een central gelegen locatie in het land.
Groepsgrootte en voertaal
De Masterclass van Erasmus Governance Institute (EGI) onderscheidt zich door de unieke combinatie van academisch niveau en actieve participatie van de deelnemers in groepen van maximaal 12 deelnemers. Doordat wij de groepen relatief klein houden, is de persoonlijke aandacht en de interactie tussen de deelnemers optimaal. De voertaal gedurende de Masterclass is Nederlands.
Voorafgaand aan de Masterclass vindt er een persoonlijke on-line intake plaats via teams om de belangrijkste leerbehoefte te inventariseren. Het programma van de Masterclass start met een diner op locatie op een woensdagavond en duurt tot aan de lunch op vrijdag. Tijdens de bijeenkomst gebruiken we casuïstiek om te oefenen zodat jij je belangrijke vaardigheden eigen kunt maken. We zetten hierbij ook twee trainingsacteurs in. Na deelname aan deze Masterclass:
- heb jij meer inzicht in je eigen communicatie-valkuilen
- heb je de kunst van het goede vragen stellen verfijnd
- kun je omgaan met weerstand en weet je het ‘niet-pluis’-gevoel goed in te zetten
- heb je meer ervaring met het geven van de juiste feedback
- Kun je effectieve interventies plegen
De Masterclass het goede gesprek, skills lab voor de boardroom vindt plaatst op
Najaar 2024 | 4, 5 en 6 december 2024 |
Voorjaar 2025 | 2, 3 en 4 april 2025 |
Najaar 2025 | 3, 4 en 5 december 2025 |
Het programma van de Masterclass start met een diner op locatie op de woensdagavond en duurt tot aan de lunch op vrijdag.
Van tevoren vragen we je om kennis te nemen van de gehanteerde theoretische concepten door het bestuderen van literatuur en/of het bekijken van enkele digitale colleges.
Deze masterclass sluit zeer goed aan op ons Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders en het Programma voor (ervaren) Commissarissen en Toezichthouders. De Masterclass Het Goede gesprek, Skills Lab voor de Boardroom brengt inzicht, verdieping en verfijning en is bedoeld voor ervaren en beginnende commissarissen en toezichthouders uit zowel de private als publieke sector. Voorafgaande deelname aan één van de Programma’s is geen vereiste. Voor beginnende commissarissen is het hebben gevolgd van een governance opleiding (aan de Erasmus of elders) wenselijk.
Na het lezen van de Algemene Voorwaarden kunt u het inschrijfformulier, cv en pasfoto insturen. Hierna volgt een intakegesprek met elke deelnemer. Voorafgaand aan deelname aan het programma vinden intakegesprekken plaats met de dagvoorzitter van de Masterclass.
Dagvoorzitter van het Skills Lab is drs. Liesbeth Marchesini-Franso. Zij is ervaren consultant, bestuurder en toezichthouder in de volkshuisvesting. Naast haar zal Tanja Smid, ervaren trainer/coach en toezichthouder en co-auteur van het boek “Leidinggeven doe je zo” optreden als trainer. Tevens zullen twee trainingsacteurs worden ingezet.
Programmaleiding is in handen van mr. Liesbeth van Laak (Directeur Erasmus Governance Institute). De coördinatie wordt verzorgd door Marina de Bruijn en Leonie Giezeman (Program Coordinators).
Wanneer u de Masterclass succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat van het Erasmus Governance Institute, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor leden van de NBA kwalificeert deelname aan dit programma voor het PE-portfolio. Voor leden van de NBA kwalificeert deelname aan het programma voor het PE-portfolio.
Masterclass het goede gesprek, skills lab voor de boardroom
Leonie Giezeman en Marina de Bruijn
Program Coordinators
- E-mailadres
- egi.com@ese.eur.nl
- Telefoon
- 010 - 408 23 88 / 010 - 408 26 81
- Adres
- Burgemeester Oudlaan 50 | Van der Goot Building, Kamer M5-08
3062 PA
Rotterdam