Het Organiseren van Geluk | Executive Program

Executive Program Het Organiseren van Geluk van Erasmus Universiteit Rotterdam

Ontdek het Executive Programma 'Het Organiseren van Geluk', dat zich richt op strategische vraagstukken met betrekking tot het welzijn van medewerkers binnen bedrijven. In een tijd waarin de nadruk op werkgeluk steeds groter wordt, ervaren veel organisaties uitdagingen bij het effectief organiseren van geluk. Ondanks de goede bedoelingen en betrokkenheid van medewerkers, blijken programma's en interventies niet altijd het gewenste resultaat op te leveren. Hoe je hier verandering in aanbrengt? Aan de hand van dit nieuwe executive programma!

Executive Program Het Organiseren van Geluk van Erasmus Universiteit Rotterdam

Waarom dit Executive Program?

In een tijd waarin de aandacht voor werkgeluk sterk is toegenomen, is het cruciaal om te begrijpen waarom sommige interventies falen en hoe belemmeringen kunnen worden overwonnen. Onderzoek heeft aangetoond dat investeringen in werkgeluk niet alleen de individuele medewerkers ten goede komen, maar ook bijdragen aan de algehele bedrijfsprestaties. Deze leergang biedt antwoorden op prangende vragen over het effectief vergroten van werkgeluk en het omgaan met specifieke uitdagingen op dit gebied. Ontdek hoe jouw organisatie het verschil kan maken en positieve resultaten kan behalen door geluk op een doeltreffende manier te organiseren. Om alvast een paar voordelen te benoemen:

  • je profiteert van inzichten van vooraanstaande sprekers uit zowel de wetenschap als het bedrijfsleven
  • je doet nieuwe en actuele kennis op en leert van de ervaringen van de sprekers
  • de focus ligt op de praktische aspecten van het implementeren van geluksbevorderende initiatieven in organisaties
  • je ontdekt wat er nodig is om een beweging naar een gelukkigere organisatie succesvol te (bege)leiden
  • je leert van de cases en ervaringen van mededeelnemers en kunt ook jouw cases in de groep delen

De belangrijkste informatie van dit Executive Program op een rij

Investering
Voorafgaand aan het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ dient eerst de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ (vijf dagdelen in twee dagen) gevolgd te worden. De Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ is de vereiste voorbereiding op ‘Het Organiseren van Geluk’. De Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ kan eveneens afzonderlijk gevolgd worden.

De investering voor de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ bedraagt € 1.950,-.
Voor Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’, in combinatie met Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ bedraagt de investering € 6.950,-. De genoemde bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Locatie
De locatie van de colleges is wisselend; deze wordt in een later stadium gecommuniceerd. Gelegenheid tot overnachten is aanwezig.

Groepsgrootte en voertaal
Tijdens het Executive Program willen we graag voldoende ruimte en gelegenheid bieden voor onderlinge interactie en discussie. Vandaar dat we als maximale groepsgrootte 25 deelnemers aanhouden. De voertaal tijdens de modules van de Masterclass is in beginsel Nederlands.

Het programma van Het Organiseren van Geluk bestaat uit zes modules van elk twee dagdelen (ochtend en middag) die in een periode van drie maanden om de (ongeveer) twee weken worden gegeven. Voorafgaand aan iedere module ontvangen deelnemers voorbereidingsmateriaal, zoals literatuur, artikelen of cases. Desgewenst kun je aan je eigen project werken en daarmee jouw eigen plannen verwezenlijken. Door onvoorziene omstandigheden kan het programma enigszins wijzigen. Deze veranderingen zullen dan tijdig worden aangegeven.

Om te starten met het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ dient eerst de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ gevolgd te worden. In deze Masterclass komen algemene vragen en fundamentele theorieën rond geluk aan de orde.

Hieronder een opsomming van de thema's die per module tijdens Executive Program Het Organiseren van Geluk aan bod komen:

Module 1 - Introductie
Module 2 - Purpose: Een zinvol leven en geluk
Module 3 - Interveniëren binnen organisaties
Module 4 - Rendement van geluk: Productiviteit, flow en duurzame inzetbaarheid
Module 5 - Geluk vraagt positief leiderschap
Module 6 - De kracht van verbeelding en toekomstperspectief als kompas

Benieuwd naar de gedetailleerde programmering van de modules? Vraag de brochure aan!

Sprekers die regelmatig optreden in het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’:

Prof. dr. Arnold Bakker werkt als hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam | is Directeur van het Center of Excellence for Positive Organizational Psychology | vervult daarnaast de rol van Adjunct Professor aan de Lingnan University te Hong Kong en Distinguished Visiting Professor aan de Universiteit van Johannesburg, Zuid Afrika | heeft vooral interesse in positief organisatiegedrag, zoals bevlogenheid, job crafting, transformationeel leiderschap, emotionele intelligentie en werkprestaties.

Andere sprekers die regelmatig deelnemen aan het programma zijn: Justien Marseille, Fleur Jongepier, dr. Jef van den Hout, prof.dr. Bas Kodden, prof.- dr. Annet de Lange, dr. Ad van Nieuwpoort, Mendy Steltenpool, Ruben van ZwietenRenata BrabanderSabine Mur en Prof. dr. Willem van Rhenen.

Programmaleiding

Executive Director: Erik Bemelmans heeft met ruim twintig jaar ervaring in verschillende managementfuncties binnen de hospitality- en FMCG-sector en drie masters op gebied van Strategisch Management & Consultancy, Positieve Psychologie en Interventiekunde een stevige basis gelegd voor zijn rol als Executive Director van EHERO. In deze hoedanigheid modereert hij de opleidingsprogramma’s van EHERO op gebied geluk, bevlogenheid en liefde en geeft hij tal van organisaties richting in de weg naar een groter geluk voor een groter aantal mensen. Met veel energie, vanuit betekenisvolle verbinding en met oneindig veel ver-nieuwsgierigheid, als prikkel om continu te zoeken naar manieren om te kunnen floreren.

Academic Director: Prof. dr. Martijn Burger is opgeleid als zowel socioloog als econoom en weet deze kennis te combineren met andere onderzoeksgebieden zoals geografie, politicologie en  bedrijfskunde. Hij is gespecialiseerd in kwantitatieve methoden van sociaalwetenschappelijk onderzoek. Martijn Burger is wetenschappelijk directeur van EHERO en zodanig verantwoordelijk voor de onderzoeken van EHERO. Daarnaast is Martijn Burger hoogleraar Economics of Happiness aan de Open Universiteit. Martijn’s onderzoek richt zich voornamelijk op geluk in organisaties en stedelijke en regionale verschillen in geluk en brede welvaart.

Coördinatie van de Executive Programma’s Liefde in BedrijfHet Rendement van Geluk, Het Organiseren van Geluk en Het Geheim van Bevlogenheid en Werkgeluk is in handen van Aartie Bhawaniebhiek (Program Coordinator).

De data van de tweedaagse Masterclass Grondslagen van Geluk zijn 12 en 13 maart 2024. Hieronder volgen de data van de modules van Executive Program Het Organiseren van Geluk: 

Module 1: 27 maart 2024
Module 2: 10 april 2024
Module 3: 8 mei 2024
Module 4: 22 mei 2024
Module 5: 5 juni 2024
Module 6: 19 juni 2024

Het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ is ontwikkeld voor managers, HR Business partners, ondernemers, (zelfstandig) adviseurs en beleidsmakers die gefundeerd meer van geluk willen weten, op tactisch niveau bezig zijn met geluk in hun organisatie en zich er professioneel in verder willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat zij verantwoordelijk uitvoerende zijn voor het vergroten, versterken en verbreden van het geluk van medewerkers binnen hun organisatie. Of omdat zij het hoger management van organisaties willen adviseren in het zetten van deze stappen. Na het volgen van dit Executive Program kunt u op een moderne manier richting geven aan de organisatie en de menskant om een gezonde organisatie te creëren.

Na afloop van de leergang ontvang je het deelnamecertificaat Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ uitgegeven door de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jaarlijks wordt er een alumnidag georganiseerd voor oud-deelnemers van verschillende EHERO-opleidingen, genaamd alumni-reconnect. Tijdens dit evenement is er gelegenheid om ervaringen te delen. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan een actueel onderwerp.

Nadèche Kuster

Program Coordinator

Email address
ehero@ese.eur.nl
Phone
010 408 11 17
Room
Van der Goot Building, Kamer M5-34
Address
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes