Gezondheidswetenschappen, BMG

FAQ

 • Bij Bedrijfskunde leer je alle facetten van het bedrijfsleven in verschillende sectoren. De opleiding Gezondheidswetenschappen, BMG wordt ook vaak bedrijfskunde van de gezondheidszorg genoemd. De focus ligt op beleid & management van de zorg. Je gaat aan de slag met actuele zorgthema’s en kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg. Allerlei disciplines komen aan bod: economie, recht, beleids- en bestuurswetenschappen, management- en organisatiewetenschappen, gezondheidswetenschappen en sociaal medische wetenschappen.

  Twijfel je tussen BMG en Bedrijfskunde? Dan is het altijd handig om je te verdiepen in beide opleidingen. Dit kan bijvoorbeeld door Open Dagen of Meeloopdagen te bezoeken. Houd onze voorlichtingskalender in de gaten. Ook kan het handig zijn om de vakkenoverzichten van beide opleidingen naast elkaar te leggen.

 • Nee, je krijgt geen medische vakken en het werkveld is totaal anders. Je kunt zeggen dat BMG’ers meer worden opgeleid om áchter de schermen bij te dragen aan een kwalitatief goede gezondheidszorg. De medische professie doet hetzelfde vóór de schermen. Je kunt Gezondheidswetenschappen, BMG omschrijven als ‘Bedrijfskunde voor de zorg’.

 • Gezondheidswetenschappen, BMG biedt (in academisch jaar 2018-2019) de minors ‘Public Health: De Gezonde Grote Stad’ en ‘Health Care Management: In search of Excellent Care’. Ook zijn we bezig met een uitbreiding van de vrije keuzeruimte en ontwikkelen we samen met andere faculteiten binnen de EUR een nieuwe minor. Meer informatie hierover is te vinden via de volgende link: www.eur.nl/eshpm/onderwijs/minoren.

  Je kunt je minor ook aan een andere faculteit doen. Hier vind je een overzicht van alle minors van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Let bij het inschrijven voor een minor wel goed op de toelatingseisen, helaas ben je niet voor elke minor toelaatbaar.

  Ook kun je je minor op een andere universiteit volgen. Hiervoor werkt de Erasmus Universiteit bijvoorbeeld samen met de Universiteit van Leiden en de Technische Universiteit Delft. Je kunt ook een minor volgen bij een universiteit naar keuze.

 • De bacheloropleiding is een voltijdopleiding. Dit betekent dat je in totaal 40 uur per week aan je studie moet besteden. Per week heb je gemiddeld 14 tot 18 contacturen, de overige uren zijn bedoeld voor zelfstudie. In principe ben je elke vrijdag onderwijsvrij. Afhankelijk van je capaciteiten, energie en extra curriculaire activiteiten (zoals een vereniging, sport etc) kan er ruimte zijn voor een bijbaan. Wij raden aan om dit pas te doen wanneer duidelijk is hoeveel tijd jij nodig hebt om succesvol te studeren.

 • Wij adviseren je om voorafgaand aan de studie een Meeloopdag of een Open Dag bij te wonen. Bij de Meeloopdag word je begeleid door twee ambassadors, dat zijn huidige BMG studenten. Je kunt dus op zo’n dag al je vragen stellen aan deze ambassadors. Bij Open Dagen zijn ook altijd ambassadors aanwezig, die al je vragen kunnen beantwoorden. 

  Ook kun je via het zogenaamde Unibuddy platform chatten met onze ambassadors. Op de pagina over de bachelor op de website vind je Unibuddy profielen van onze bachelor ambassadors. Je kunt hen alles vragen over de studie, het studentenleven in Rotterdam, de campus etc.
   

 • Voorkennis op economisch vlak is niet per definitie nodig. Je start namelijk vanaf nul. Voor degenen zonder economie op het VWO is het soms wel iets harder werken. Geen voorkennis kan overigens ook een voordeel zijn. Soms scoren de niet-economen zelfs beter dan degenen die wel economie hebben gehad. Je mist het in elk geval niet, anders zouden we het als een ingangseis hebben geformuleerd.

 • Wij adviseren je om even aan te kijken hoeveel tijd de studie van je vraagt, want vaak verschilt dit per persoon. Onze bachelor is voltijd. Dit houdt in dat je per week 40 uur kwijt bent aan je studie. Gemiddeld heb je 14 tot 18 contacturen per week, dus de rest van de uren besteed je aan zelfstudie. Vaak horen wij van studenten dat zij met een goede planning en efficiënt studeren nog wel dingen naast hun studie doen, zoals een bijbaan, sporten, studentenvereniging of als commissielid bij onze studievereniging SHARE.