Gezondheidswetenschappen, BMG

Tijdens je studie Bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, BMG

Honours Class

De Honours Class, in het tweede jaar van BMG, is alleen weggelegd voor de beste studenten van BMG. Zorg dus dat je daarbij zit! De Honours Class biedt een extra uitdaging in het tweede jaar. Het programma biedt veel ruimte voor eigen invulling en persoonlijke ontwikkeling. Je bepaalt zelf waar je meer over wilt weten binnen de zorg. Lees meer over de Honours Class.

Studeren in het buitenland

In het buitenland studeren is een leerzame en interessante ervaring. Erasmus School of Health Policy & Management heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Je kunt in je derde jaar bijvoorbeeld een semester studeren aan University of Eastern Finland in Kuopio of de University of Ottawa in Canada. ESHPM helpt je graag bij je buitenlandavontuur.

Mijn Engels is enorm verbeterd tijdens mijn uitwisseling
Anneloes van der Vlies
Alumna BMG, Gezondheidswetenschappen
Lees hier haar verhaal over Anneloes van der Vlies

Een uitwisseling (een periode in het buitenland studeren) is een unieke ervaring. Je verrijkt je kennis door eens in een andere omgeving te leven en nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien verbeter je je taalvaardigheden en leer je te leven in een andere cultuur. Met deze bulk aan nieuwe ervaringen verbeter je bovendien je positie op de arbeidsmarkt.

Met sommige vrienden uit Kopenhagen heb ik nog contact!
Stijn Horck
Alumnus BMG, Gezondheidswetenschappen
Lees hier zijn verhaal over Stijn Horck

Stage lopen in het buitenland

In het derde jaar van de bachelor loopt iedereen een paar maanden stage. Jij kunt er ook voor kiezen om in het buitenland stage te gaan lopen. Ook nu zul je veel zelf moeten regelen, maar ESHPM helpt je op gang om dit te kunnen realiseren.

Studiebegeleiding

Wij stellen alles in het werk om jou succesvol en met plezier te laten studeren. Behalve theoretische inzichten, leer je bij ons ook praktische vaardigheden. Je krijgt begeleiding van een mentor, een ouderejaars student. Hij of zij helpt je tijdens je studie met alles waarover je vragen hebt. Van de weg op de campus tot studievaardigheden. Sowieso heb je drie keer per jaar een individueel gesprek met je mentor. Ook zijn er groepsbijeenkomsten, waarin je werkt aan persoonlijke en professionele vaardigheden. Heb je moeite met studeren? Dan bieden we graag extra hulp. Uiteraard bieden we ook extra ondersteuning en voorzieningen aan studenten met een functiebeperking of als je aan topsport doet.

SHARE Studentenverening Logo
ja

Studievereniging

Gezondheidswetenschappen, BMG heeft een eigen studievereniging, SHARE. Het lidmaatschap van die vereniging biedt veel voordelen:

• Ga mee op studiereis naar een aansprekende wereldstad, zoals Stockholm, Madrid of Sint- Petersburg;
• Leer je studiegenoten beter kennen tijdens borrels, etentjes en feestjes;
• Maak kennis met het bedrijfsleven en oriënteer je alvast op de arbeidsmarkt tijdens de Health Business Week;
• Neem een kijkje achter de schermen van de Eerste Kamer of het Tuchtcollege tijdens een van de excursies;
• Ga mee skiën of snowboarden met de gezellige en voordelige wintersportreis;
• Koop je studiemateriaal met 10-15% korting.