Tijdens je studie

Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, BMG

Wat is Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management?

Studeren in het buitenland

In het buitenland studeren is een leerzame en interessante ervaring. Erasmus School of Health Policy & Management heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Je kunt in je derde jaar bijvoorbeeld een semester studeren aan University of Eastern Finland in Kuopio of de University of Ottawa in Canada. ESHPM helpt je graag bij je buitenlandavontuur.

Mijn Engels is enorm verbeterd tijdens mijn uitwisseling

Een uitwisseling (een periode in het buitenland studeren) is een unieke ervaring. Je verrijkt je kennis door eens in een andere omgeving te leven en nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien verbeter je je taalvaardigheden en leer je te leven in een andere cultuur. Met deze bulk aan nieuwe ervaringen verbeter je bovendien je positie op de arbeidsmarkt.

Met sommige vrienden uit Kopenhagen heb ik nog contact!

Stage lopen in het buitenland

In het derde jaar van de bachelor loopt iedereen een paar maanden stage. Jij kunt er ook voor kiezen om in het buitenland stage te gaan lopen. Ook nu zul je veel zelf moeten regelen, maar ESHPM helpt je op gang om dit te kunnen realiseren.

Studiebegeleiding

Wij stellen alles in het werk om jou succesvol en met plezier te laten studeren. Behalve theoretische inzichten, leer je bij ons ook praktische vaardigheden. Je krijgt begeleiding van een mentor, een ouderejaars student. Hij of zij helpt je tijdens je studie met alles waarover je vragen hebt. Van de weg op de campus tot studievaardigheden. Sowieso heb je drie keer per jaar een individueel gesprek met je mentor. Ook zijn er groepsbijeenkomsten, waarin je werkt aan persoonlijke en professionele vaardigheden. Heb je moeite met studeren? Dan bieden we graag extra hulp. Uiteraard bieden we ook extra ondersteuning en voorzieningen aan studenten met een functiebeperking of als je aan topsport doet.

SHARE Studentenverening Logo

Studievereniging

Gezondheidswetenschappen, BMG heeft een eigen studievereniging, SHARE. Het lidmaatschap van die vereniging biedt veel voordelen:

• Ga mee op studiereis naar een aansprekende wereldstad, zoals Stockholm, Madrid of Sint- Petersburg;
• Leer je studiegenoten beter kennen tijdens borrels, etentjes en feestjes;
• Maak kennis met het bedrijfsleven en oriënteer je alvast op de arbeidsmarkt tijdens de Health Business Week;
• Neem een kijkje achter de schermen van de Eerste Kamer of het Tuchtcollege tijdens een van de excursies;
• Ga mee skiën of snowboarden met de gezellige en voordelige wintersportreis;
• Koop je studiemateriaal met 10-15% korting.

Financiële steun voor studieverenigingen-bestuursmaanden

De Erasmus Universiteit biedt financiële ondersteuning voor actieve bestuursleden van erkende studieverenigingen. Deze steun bestaat uit een vast bedrag per maand (ongeveer € 280, behoudens wijzigingen), als bijdrage bij studievertragingen die kunnen ontstaan door aannemen van een bestuursfunctie. Het aantal maanden wordt één keer per drie jaar aan de faculteiten toegewezen. Elke faculteit besluit dan hoe deze maanden worden verdeeld onder de verenigingen die aan de betreffende faculteit zijn verbonden.

De toewijzing voor 2020-2023 is bekend en ESHPM heeft 49 maanden toegewezen gekregen.

ESHPM past het volgende beleid toe op hun toewijzing: ESHPM geeft de voorkeur aan een model waarbij één studievereniging formeel is verbonden met de school. Dit voorkomt versnippering en stimuleert schaalvoordelen, impact en synergie. Momenteel is SHARE de formele studievereniging van ESHPM. Om deze speciale relatie voort te zetten, moet aan een aantal criteria worden voldaan:

  • voortdurend waarde toevoegen aan de faculteit en haar studenten
  • professionele implementatie van activiteiten op het gebied van onderwijs, opleiding, internationalisering, loopbaanvoorbereiding
  • professionele samenwerking met de verschillende organisatorische eenheden in de school

Om deze reden kan ESHPM geen andere studieverenigingen financieel of facilitair ondersteunen, tenzij er dwingende redenen zijn om dat wel te doen. Deze redenen kunnen te maken hebben met historische verplichtingen, continuïteit, aanvullende ondersteuning van andere faculteiten enzovoort.

Op basis van dit beleid geldt voor 2020-2023 de volgende toewijzing:

SHARE: 49 maanden

Ga voor meer informatie over financiële ondersteuning voor actieve studenten naar: https://www.eur.nl/onderwijs/praktische-zaken/beurzen-en-fondsen/individuele-bestuursbeurs

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen