2e BUNDLE Congres: Alternatieve Bekostiging in de Zorg

Verbinden en inspireren
Datum
vrijdag 2 jun 2023, 09:00 - 18:00
Type
Congres
Gesproken taal
Dutch
Gebouw
Erasmus Paviljoen
Locatie
Campus Woudestein
Ticket informatie

Kosten voor deelname bedragen 125 euro. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 22 mei 2023. Vertegenwoordigers van patiënten kunnen kosteloos deelnemen aan het congres. Inschrijven kan door een mail te sturen naar bundlecongres@eshpm.eur.nl o.v.v. naam en patiëntenorganisatie.

Meld je aan Voeg toe aan agenda

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de 2e editie van het BUNDLE congres Alternatieve Bekostiging in de Zorg op 2 juni 2023. Naast kennisdeling heeft het congres als doel om zorgorganisaties, zorgverzekeraars, beleidsmakers en onderzoekers bij elkaar te brengen en hen te inspireren om samen aan de slag te gaan met het vormgeven, implementeren en evalueren van alternatieve bekostigingsmodellen in de zorg.

Bevestigde sprekers zijn dr. Helmut Hildebrandt (bekend van het populatiebekostigingsinitiatief ‘Gesundes Kinzigtal’ in Duitsland en voorzitter van de Raad van Bestuur van OptiMedis AG), Mariska Shekary-Moonen (gynaecoloog, bestuurder bij CuraMare en oud-directeur van de integrale geboortezorgorganisatie Annature) en diverse onderzoekers van Expertisecentrum BUNDLE.

Programma in vogelvlucht

Na een postermarkt (zie hieronder onder ‘call voor abstracts’) en inspirerende keynote-presentaties door vooraanstaande nationale en internationale sprekers zullen onderzoekers van Expertisecentrum BUNDLE de resultaten presenteren van hun grootschalige evaluatieonderzoek naar zeven initiatieven met alternatieve bekostiging in de Nederlandse medisch-specialistische zorg. Dat onderzoek is de afgelopen twee jaar door BUNDLE uitgevoerd in het kader van het Programma Uitkomstgerichte Zorg. Het tweede deel van het programma staat in het teken van diverse interactieve sessies, waar deelnemers zelf voorstellen voor kunnen aanleveren (meer informatie, zie hieronder onder ‘voorstellen georganiseerde sessies’). Na afloop is er ruime gelegenheid tot napraten op een netwerkborrel in het Erasmus Paviljoen.

Het congres wordt georganiseerd door Expertisecentrum BUNDLE, een academische samenwerking tussen Erasmus School of Health Policy & Management en Health Campus Den Haag.

Belangrijke data

 • 31 januari Inschrijving geopend
 • 11 april Deadline indienen abstract posters
 • 11 april Deadline indienen voorstel georganiseerde sessie
 • 28 april (Uiterlijk) Bekendmaking geselecteerde posterpresentaties en georganiseerde sessies
 • 15 Mei Bekendmaking definitief programma
 • 29 mei Uiterste datum inschrijving
 • 2 juni Congres

Verdere informatie

Tijd

Activiteit

09:30-10:00

Aanmelden en postermarkt

10:00-10:15   

Plenaire opening

10:15-12:00

Twee keynotes

12:00-13:00

Lunch

13:00-14:00

Presentatie Expertisecentrum BUNDLE 

14:15-15:15

Georganiseerde sessies ronde 1

15:30-16:30

Georganiseerde sessies ronde 2

16:45-17:15

Plenaire afsluiting

17:15-18:00

Borrel

Een gedetailleerd programma volgt nog.

 • Gedurende de dag, startend bij de inloop, is in de foyer van het Erasmus Paviljoen de mogelijkheid voor onderzoekers om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bekostiging te presenteren op een postermarkt. Om in aanmerking te komen voor een posterpresentatie dien je een abstract in te dienen die door de congresorganisatie zal worden beoordeeld.
 • Abstracts moeten voldoen aan de volgende eisen: onderzoek met een duidelijke link met het vormgeven, implementeren en/of evalueren van bekostigingsmodellen in de zorg, max. 300 woorden met de kopjes achtergrond, doel(en), data/methoden, resultaten, conclusie.
 • Abstracts kunnen uiterlijk 11 april (uiterlijk) per email worden ingediend via bundlecongres@eshpm.eur.nl.

 • In het middagprogramma is er ruimte voor vier georganiseerde sessies van elk circa 60 minuten over actuele onderwerpen die raken aan het thema bekostiging. Dit kan gaan om lopend onderzoek, beleidsdiscussies, praktijk-cases, etc.
 • Het voorstel mag maximaal 300 woorden bevatten met een beschrijving van het doel van de sessie, het format en een (voorlopige) sprekerslijst. De congresorganisatie heeft een voorkeur voor interactieve sessies die een brug proberen te slaan tussen onderzoek, beleid en/of praktijk.
 • Voorstellen kunnen uiterlijk 11 april worden ingediend via bundlecongres@eshpm.eur.nl.

 • Inschrijven kan via dit formulier uiterlijk tot 29 mei 2023.
 • Kosten voor deelname bedragen 125 euro. Hierin zijn inbegrepen toegang tot het congres en catering (waaronder lunch en borrel). Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 22 mei 2023. Vertegenwoordigers van patiënten kunnen kosteloos deelnemen aan het congres. Inschrijven kan door een mail te sturen naar bundlecongres@eshpm.eur.nl o.v.v. naam en patiëntenorganisatie.
 • Kosteloos annuleren is mogelijk tot uiterlijk 22 mei 2023 door een email te sturen naar bundlecongres@eshpm.eur.nl. Na deze datum is restitutie van de inschrijfkosten niet mogelijk.
 • Het congres vindt plaats in het Erasmus Paviljoen op de Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een routebeschrijving vindt u hier.
 • Dieetwensen? Deze kunt u tot uiterlijk 19 mei 2023 doorgeven via bundlecongres@eshpm.eur.nl.
Meer informatie

De organisatie is in handen van dr. Daniëlle Cattel en dr. Frank Eijkenaar van Erasmus School of Health Policy & Management, in samenwerking met Health Campus Den Haag. Vragen en opmerkingen? Mail ons: bundlecongres@eshpm.eur.nl.  

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen