Online pre-master

Gezondheidswetenschappen, BMG

De pre-master duurt 1 jaar en is vrijwel volledig online te volgen. Je hebt alle vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je wilt studeren. Dat is wel zo fijn als je een drukke baan hebt, lang moet reizen naar Rotterdam of een beperking hebt.

Daartegenover staat wel dat je over genoeg discipline en motivatie beschikt om tijd vrij te maken om te studeren. Er zijn namelijk minder ingeroosterde contactmomenten, maar we verwachten wel dat je 40 uur per week studeert door bijvoorbeeld het volgen van kennisvideo’s, het lezen van literatuur, het maken van opdrachten en deelname aan online discussies. Na het succesvol voltooien van de online pre-master kun je de master Zorgmanagement (ZoMa) of Health Care Management (HCM) volgen.

Voor wie is de online pre-master?

 • De zorgprofessional die wil doorgroeien naar een managementfunctie
 • De hbo-student die geïnteresseerd is in een voltijd master of deeltijd master in de gezondheidswetenschappen
 • De student of zorgprofessional met een beperking die niet wekelijks naar de campus kan komen
 • De student of zorgprofessional van wie de privé-werksituatie het toelaat om online te studeren
 • De student die bereid is om actief deel te nemen aan het online onderwijs en een community te creëren met mede studenten

Lees het verhaal van...

Ruim 12 jaar werk ik als IC-verpleegkundige en -opleider. In mijn zoektocht naar de juiste master voor mijn managementambities kwam ik uit bij de pre-master Gezondheidswetenschappen, BMG. Maar hoe combineer ik een fulltime pre-master met werk- en mijn privéleven?

Online onderwijs vraagt veel voorbereiding, maar daartegenover staat dat je alles zelf in kunt plannen. Je kijkt vooraf kennisclips, leest artikelen en maakt opdrachten. Voor mij is het een fijne manier om deze studie te kunnen combineren met mijn werk en gezin. En dat alles vanuit huis. 

Carolina van Moorsel

(Opleider) IC-verpleegkundige

Voordelen van online studeren

 • Zelf bepalen waar en wanneer je wilt studeren
 • Het bespaart je reistijd
 • Als je een beperking hebt hoef je niet naar de campus toe

Wat we van jou verwachten

 • Je beschikt over een goed portie zelfdiscipline en motivatie
 • Je beschikt over een rustige plek om te studeren en deel te nemen aan online onderwijsbijeenkomsten
 • Je hebt een goed werkende internetverbinding, webcam, microfoon en speaker op je studeerplek
 • Je kan 40 uur per week vrijmaken voor je studie
 • Je bent aanwezig op de terugkomdagen (4 per jaar waarvan de 1ste op 23 augustus 2024 is)

Tentamens

In principe zullen alle tentamens op de campus afgenomen worden. De reden hiervoor is dat we helaas niet kunnen garanderen dat online tentaminering met proctoring zonder problemen verloopt. Indien het voor jou toch niet mogelijk of wenselijk is om tentamens op de campus te maken, kan je er aan het begin van het jaar voor kiezen de tentamens online te maken. Wij zullen je tijdens de introductiedag informeren hoe je je keuze kenbaar kan maken.

FAQ

Dit is via dezelfde weg als de normale inschrijving. Bij studenten die zich inschrijven voor de HCM-ZOMA variant wordt gevraagd of zij de fysieke of online variant willen volgen.

Het belangrijkste verschil is dat je niet op de campus hoeft te zijn voor het volgen van onderwijs. Hierdoor is een deel van de onderwijsactiviteiten ook anders. Bij de online variant zijn bijvoorbeeld meer activiteiten die je zelf op je eigen tijd moet inplannen, zoals deelname aan online discussies. Ook bij de online pre-master vinden real-time (online) onderwijsbijeenkomsten plaats, maar minder frequent dan bij de fysiek variant. In voorbereiding op de master maakt het niet uit of je de online of de fysieke variant volgt.

Het is niet mogelijk om gedurende het academische jaar te wisselen tussen de fysieke of de online variant.  Alleen in het geval van zwaarwegende persoonlijke omstandigheden kan je dit bespreken met studieadvies.

Dat is niet mogelijk. Bij de master wordt verwacht dat je fysiek deelneemt aan de onderwijsbijeenkomsten.

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen