Fysieke toegankelijkheid

De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht waarde aan een toegankelijke campus en gebouwen voor iedereen. In 2022 heeft het College van Bestuur ingestemd met het 'Plan van Aanpak Fysieke Toegankelijkheid' en extra geld vrijgemaakt om de toegankelijkheid van de campus te verbeteren. Er is een bouwkundig adviseur ingehuurd en er zijn er al verschillende aanpassingen gedaan, zoals het herinrichten van MIVA-toiletten. Ook is er een nieuw ontwerp voor de buitenruimte op de campus gemaakt, waarmee in 2024 wordt gestart. 

De plattegrond voor campus Woudestein geeft aan welke routes en ingangen het best gebruikt kunnen worden bij een mobiliteitsbeperking. De aula en de examenkamers op campus Woudestein zijn toegankelijk via een lift.

MIVA-toiletten

In de gebouwen op de EUR-locaties zijn MIVA-toiletten aanwezig, op bijna iedere verdieping. De exacte locaties van de MIVA-toiletten vind je hier. 

    Parkeren mindervaliden

    Medewerkers, studenten en bezoekers met een EU-gehandicaptenparkeerkaart kunnen gratis parkeren op campus Woudestein. De bezoekers moeten zich bij de slagboom melden, meer informatie over de procedure vind je hier. 

    Voor medewerkers en studenten met een (tijdelijke) mobiliteitsbeperking die geen EU-gehandicaptenparkeerkaart hebben, bieden we ook speciale voorzieningen. Meer informatie vind je op MyEUR.

    Assistentiehonden

    Assistentiehonden zijn welkom op alle EUR-locaties, mits ze duidelijk herkenbaar zijn als assistentiehond. Als je als student een assistentiehond hebt, meld dit dan bij je studie-adviseur zodat deze de interne organisatie kan informeren. We adviseren je ook om het aan je docenten en medestudenten te vertellen. Dit om het weigeren van de toegang of andere misverstanden te voorkomen.

    Rolstoel lenen

    Op campus Woudestein is een rolstoel ter uitleen beschikbaar. Deze kun je reserveren via servicedesk@eur.nl, onder vermelding van je naw-gegevens en telefoonnummer. De rolstoel staat dan voor je klaar op de aangegeven datum/tijd, aan de achterzijde van het Sanders building (tegenover Polak Building). Via de intercom van Campus Security (staat aangegeven) kun je je melden voor de rolstoel.

    Gebruik rolstoelliften en deuren 

    Bezoekers kunnen gebruik maken van de miva liften door te bellen met Campus Security (bij iedere lift hangt een bordje met telefoonnummer en instructie).
    Medewerkers en studenten met een mobiliteitsbeperking kunnen geautoriseerd worden om gebruik te maken van de miva liften en een aantal specifieke deuren die toegang geven tot publieke ruimten. Medewerkers kunnen deze autorisatie op hun medewerkerspas laten zetten door een mail te sturen naar campus.security@eur.nl. Studenten moeten hiervoor de ‘Toegangspas Mobiliteit’ aanvragen.

    Ringleiding slechthorenden

    Op campus Woudestein zijn de collegezalen CB-1 en CB-5 in het Theil Building alsmede een deel van de Aula in het Erasmus Building voorzien van een ringleiding voor slechthorenden. Lees meer. Op de plattegrond van de aula staat aangegeven waar de ringleiding aanwezig is.
    Om hiervan gebruik te kunnen maken, dient het gehoortoestel een zogenaamde T-stand te hebben. Op deze stand kan het gehoortoestel het versterkte geluid vanuit de zaal ontvangen.

    Rustruimtes

    Op campus Woudestein zijn er geen speciale rustruimtes aanwezig. Als alternatief kunnen medewerkers en studenten indien nodig en mits beschikbaar, gebruikmaken van de kolfruimtes of de gecombineerde EHBO-ruimtes (deze ruimtes hebben primair een andere functie).

    Voor een moment van rust kunnen alle campusgebruikers terecht in het stiltecentrum. De openingstijden van het stiltecentrum vind je op de pagina. Buiten de Islamitische gebedstijden om, is het over het algemeen erg rustig in het stiltecentrum.

    Lockers 

    Op campus Woudestein is voor studenten met een (tijdelijke) fysieke beperking een beperkt aantal lockers beschikbaar. De lockers staan in de centrale hal in het Sanders gebouw. Als je behoefte hebt aan een locker en dit voldoende kunt motiveren, kan je dit bespreken met je studieadviseur. De studieadviseur kan bij Team Studeren met een Functiebeperking een aanvraag doen.

    Studeren met een functiebeperking

    Hier vind je meer meer informatie over studeren aan de EUR met een functiebeperking

    Vergelijk @count opleiding

    • @title

      • Tijdsduur: @duration
    Vergelijk opleidingen