Juliëtte Plijnaar

Foto van Juliette Pijlenaar
De individuele aandacht in het onderwijs heb ik bijna als één op één ervaren. 

Juliëtte Plijnaar

student master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) 2018-2019

Mijn naam is Juliëtte Plijnaar. Ik heb vorig jaar de master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) afgerond. Op dit moment ben ik bezig met een tweede master, Business Information Management. Daarnaast ben ik op dit moment werkzaam als werkstudent bij Port of Rotterdam, waar ze op zoek waren naar een btw specialist.  

Ik heb deze master als positief ervaren. Ik zat in de eerste lichting van de nieuwe master.

De opzet van de master is goed. Het is erg op de toekomst gericht, waardoor de meest recente ontwikkelingen, zoals de Trump Trade War met China en Brexit, behandeld worden. Ook toekomstige wetgeving komt aan bod. Vooral het werkcollege btw is mij bijgebleven. Het was een intensief vak, waar ik in een korte tijd veel heb geleerd.

De docenten zijn allemaal ervaren. Ze beschikken over relevante werkervaring in de praktijk, waardoor veel leerzame voorbeelden voorbijkomen tijdens de colleges. Dit maakt de stof levendiger en interessanter. Daarnaast zijn ze erg toegankelijk, wat ervoor zorgt dat je makkelijk en snel antwoorden kan krijgen op de vragen die je hebt. Het kleine aantal studenten van deze master, ongeveer 30 studenten, maakt dit ook mogelijk. De individuele aandacht in het onderwijs heb ik bijna als één op één ervaren. 

De master is naar mijn mening minder specialistisch dan ik in eerste instantie had verwacht, doordat veel verschillende aspecten aan bod in een brede selectie aan vakken, waaronder Internationale Handel, EU-douanerecht en accijnzen, Indirect Tax Policy en Indirect Tax Assurance and Technology . Ook met je scriptie kan je een geheel eigen invalshoek kiezen, wat het proces nog leuker en leerzamer maakt

Tot slot wil ik aankomend masterstudenten meegeven dat je iets moet kiezen wat je echt leuk vindt. Deze master raad ik zeker aan als je interesses liggen bij de btw of douanerecht. Deze master is in ieder geval toekomstbestendig en biedt je veel verschillende carrièremogelijkheden!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen