Erasmus School of Law
Minorenaanbod

Minoren

In de eerste twee blokken van het derde bachelorjaar volgen alle EUR-studenten een minor. Een minor is een vak van 15 ECTS, waarbij je kunt kiezen voor een vak dat buiten je eigen curriculum ligt.

Een minor kan verbredend of verdiepend zijn. Verbredend wil zeggen dat je een vak kiest dat buiten je eigen opleidingsgebied ligt. Verdiepend wil zeggen dat je een vak kiest van je eigen opleiding, met het doel je kennis over dat onderwerp te verdiepen. Je kunt een minor volgen:

  • Bij je eigen opleiding of een andere opleiding binnen je eigen faculteit
  • Bij een opleiding aan een andere faculteit
  • Bij een andere universiteit
  • In plaats van een minor kun je ook op exchange gaan.

Aanmelden

Van 1 mei t/m 31 mei kun je als EUR-student in Osiris Student (via myeur.nl) maximaal 5 minorvoorkeuren indienen. Tijdens de aanmeldperiode kun je je minorvoorkeuren wijzigen. Dit beïnvloedt je plaatsingskansen niet. Na 31 mei is het doorvoeren van wijzigingen niet meer mogelijk. Je wordt eind juni door middel van loting geplaatst op een van je minorvoorkeuren en ontvangt hierover bericht op je studentmail.

Controleer voordat je je minorvoorkeuren indient in de toelatingsmatrix of je toelaatbaar bent tot de minors van je voorkeur.

Let op: lukt het niet om je voorkeuren te registreren in Osiris? Raadpleeg de studenthandleiding voor het registreren van minorvoorkeuren in Osiris. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op via de FAQs in ASK Erasmus (link onderaan deze pagina).

LDE-minoren

Sinds een paar jaar werken de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit nauw samen op het gebied van minoronderwijs. De drie instellingen hebben hun minoraanbod opengesteld voor elkaars studenten. Voor meer informatie over het volgen van een minor in Leiden of Delft klik hier.

Let op: de minoren aan de Universiteit Leiden en de TU Delft staan niet standaard open voor ESL-studenten. ESL-studenten die toch een minor aan de Universiteit Leiden of de TU Delft willen volgen, moeten hiervoor op tijd toestemming vragen aan de Examencommissie ESL. Met vragen hierover kun je terecht bij minor@law.eur.nl.

Minoraanbod Erasmus School of Law

Erasmus School of Law biedt dit collegejaar negen minoren aan: