Toegankelijkheid

De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft naar een toegankelijke campus en gebouwen voor alle studenten, medewerkers en bezoekers. De speciale plattegrond voor campus Woudestein geeft aan welke routes en ingangen het best gebruikt kunnen worden bij een mobiliteitsbeperking. De aula en de examenkamers op campus Woudestein zijn toegankelijk via een lift.

COVID-19-maatregelen en toegankelijkheid

Mogelijk worden i.v.m. de Corona maatregelen bepaalde routes aangegeven en/of andere maatregelen getroffen die voor mensen met een mobiliteitsbeperking of andere beperking niet altijd optimaal zijn. Indien bijvoorbeeld een bepaalde route niet mogelijk is, dan mag je vanzelfsprekend gebruik maken van de lift. Als je als student problemen ervaart door de Corona maatregelen van de EUR, klik hier.

MIVA-toiletten

In de gebouwen op de EUR-locaties zijn MIVA-toiletten aanwezig, op bijna iedere verdieping. De exacte locaties van de MIVA-toiletten vind je hier. 

  Parkeren mindervaliden

  Medewerkers, studenten en bezoekers met een EU-gehandicaptenparkeerkaart kunnen gratis parkeren op campus Woudestein. De bezoekers moeten zich bij de slagboom melden, meer informatie over de procedure vind je hier. 

  Voor medewerkers en studenten met een (tijdelijke) mobiliteitsbeperking die geen EU-gehandicaptenparkeerkaart bieden we ook speciale voorzieningen. Meer informatie vind je op MyEUR.

  Assistentiehonden

  Assistentiehonden zijn welkom op alle EUR-locaties, mits ze duidelijk herkenbaar zijn als assistentiehond. Als je als student een assistentiehond hebt, meld dit dan bij je studie-adviseur zodat deze de interne organisatie kan informeren. We adviseren je ook om het aan je docenten en mede-studenten te vertellen. Dit om het weigeren van de toegang of andere misverstanden te voorkomen.

  Rolstoel lenen

  Op campus Woudestein zijn rolstoelen beschikbaar. Je kunt deze lenen via de Service Desk. Wij adviseren je deze van tevoren te reserveren via (010) 408 8880. De rolstoel kan opgehaald worden bij de balie van Parkeerbeheer op de begane grond in het Van der Goot Building.
  Als de rolstoel naar een specifieke locatie op de campus gebracht moet worden, geef dit dan s.v.p. bij de reservering door.

  Gebruik rolstoelliften en deuren 

  Bezoekers kunnen gebruik maken van de miva liften door te bellen met Campus Security (bij iedere lift hangt een bordje met telefoonnummer en instructie).
  Medewerkers en studenten met een mobiliteitsbeperking kunnen geautoriseerd worden om gebruik te maken van de miva liften en een aantal specifieke deuren die toegang geven tot publieke ruimten. Medewerkers kunnen deze autorisatie op hun medewerkerspas laten zetten door een mail te sturen naar campus.security@eur.nl. Studenten moeten hiervoor de ‘Toegangspas Mobiliteit’ aanvragen.

  Ringleiding slechthorenden

  Op campus Woudestein zijn de collegezalen CB-1 en CB-5 in het Theil Building alsmede een deel van de Aula in het Erasmus Building voorzien van een ringleiding voor slechthorenden. Lees meer. Op de plattegrond van de aula staat aangegeven waar de ringleiding aanwezig is.
  Om hiervan gebruik te kunnen maken, dient het gehoortoestel een zogenaamde T-stand te hebben. Op deze stand kan het gehoortoestel het versterkte geluid vanuit de zaal ontvangen.

  Rustruimtes

  Op campus Woudestein zijn er geen speciale rustruimtes aanwezig. Als alternatief kunnen medewerkers en studenten indien nodig en mits beschikbaar, gebruikmaken van de kolfruimtes of de gecombineerde EHBO-ruimtes (deze ruimtes hebben primair een andere functie).

  Voor een moment van rust kunnen alle campusgebruikers terecht in het stiltecentrum. De openingstijden van het stiltecentrum vind je op de pagina. Buiten de Islamitische gebedstijden om, is het over het algemeen erg rustig in het stiltecentrum.

  Lockers 

  Op campus Woudestein is voor studenten een beperkt aantal lockers beschikbaar met een (tijdelijke) fysieke beperking. De lockers staan in de centrale hal in het Sanders Building. Als je behoefte hebt aan een locker en dit voldoende kan motiveren, kan je een aanvraag doen samen met je studieadviseur. Meer informatie vind je op MyEUR.

  Studeren met een functiebeperking

  Hier vind je meer meer informatie over studeren aan de EUR met een functiebeperking

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen