Tutorpool

Erasmus School of Law

In de bacheloropleidingen van Erasmus School of Law wordt gewerkt met Probleemgestuurd leren (PGL). In deze onderwijsmethode gaan studenten zelf actief aan de slag met de stof in onderwijsgroepen. In deze animatie is meer informatie te vinden over de onderwijsmethode Probleemgestuurd Leren.

De onderwijsgroepen worden begeleid door een wetenschappelijk docent; de tutor. De tutor zorgt ervoor dat de vraagstukken goed besproken worden en dat discussie voldoende diepgang bereikt. Dit gebeurt door de problemen (casussen) te bespreken aan de hand van zeven vaste stappen. Waar nodig stuurt de tutor bij met prikkelende vragen en voorbeelden. De tutor bewaakt de kwaliteit van de bespreking en zorgt ervoor dat alle relevante stof wordt besproken, begrepen en toegepast. Dit doet de tutor op enthousiaste en inspirerende wijze, waarbij het academisch denkniveau van studenten wordt gestimuleerd.

Binnen Erasmus School of Law is er een Tutorpool van zo’n 60 enthousiaste tutoren met passie voor het onderwijs. Er zijn tutoren Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en Criminologie. Als tutor maak je deel uit van een hecht team. Er worden regelmatig borrels en teambuilding activiteiten georganiseerd. Daarnaast krijgen tutoren diverse didactische trainingen aangeboden omdat we het belangrijk vinden dat tutoren zich kunnen ontwikkelen. Tutoren blijven op de hoogte van de laatste (juridische/fiscale/criminologische) ontwikkelingen doordat tutoren verschillende vakken begeleiden. Naast de tutortraining aan het begin van de loopbaan, coachen we tutoren on-the-job. Daarnaast kunnen tutoren gebruik maken van het ontwikkeltraject, met een ruime keuze aan diverse opleidingen, workshops en trainingen, zoals de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of een training in mediation of coaching.

Werken als Tutor bij Erasmus School of Law

Werken als Tutor bij Erasmus School of Law

In dit filmpje leggen enkele tutoren uit waarom zij hun werk zó leuk vinden!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een functie als tutor? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Indien er vacature open staat, zal deze te vinden zijn op Academic Transfer. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een open sollicitatie te sturen of meer informatie over de functie op te vragen via tutorpool@law.eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen