Interactieve masterclass

Senior onderzoeker luchtvaarteconomie Floris de Haan levert masterclasses op maat voor Schiphol. Medewerkers van luchthaven Schiphol krijgen een op maat gemaakt programma waarin alle facetten van luchtvaart en luchtvaart

Alle facetten van luchtvaart passeren de revue.

Tijdens de kick off van de eerste masterclass behandelen medewerkers van Schiphol in een interactief programma de volgende onderwerpen:

  • historisch perspectief van luchtvaart
  • luchttransportmarkten
  • luchtvaart business modellen
  • luchtvracht business modellen
  • luchtvaart, maatschappij en politiek.

Erasmus UPT expert Floris de Haan heeft evenals luchtvaartspecialist Ricardo Pilon jarenlange ervaring in de luchtvaartbranche. Juist door die ervaring en diepe kennis van de praktijk levert deze masterclass voor deelnemers direct resultaat op.

"Ik vond airlines altijd irritant met last minute vluchtwijzigingen, maar door vandaag begrijp ik beter waar dit vandaan komt," vertelt een van de deelnemers.

Floris de Haan: "De kick off was vooral interactief, met veel informatie delen, quizzen, mentimeter, opdrachten en vooral kennis delen. De diepte in aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen in het dagelijks werk. De discussies waren levendig en leverden inzichten op."

Floris de Haan

Als senior onderzoeker luchtvaart richt Floris de Haan zich op complexe vraagstukken waar de luchtvaartindustrie voor staat. Hij adviseert overheden, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en andere partijen actief in luchtvaart. Zijn specialisaties zijn gericht op: beleidsvraagstukken, netwerkontwikkeling en proces optimalisatie. Floris de Haan is als docent verbonden aan Erasmus School of Economics (ESE), waar hij het vak Air Transport Economics doceert. Daarnaast begeleidt hij bachelor- en masterstudenten in hun afstudeertraject. Verder is Floris verbonden aan IATA en geeft hij gastcolleges aan de universiteit van Cranfield.

Ricardo Pilon

Ricardo Pilon is gespecialiseerd in luchtvaartbeheer en heeft een Ph.D. in Strategic Airline Management van McGill University, een MBA in International Aviation van Concordia University in Montreal, een Master of Science in Air Transport Management van Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk, evenals een Bachelor of Science in International Management van de International Business School in Nederland.