Interactieve masterclass levert direct toepasbare kennis op

Senior onderzoeker luchtvaarteconomie Floris de Haan levert masterclasses op maat voor Royal Schiphol Group. Medewerkers krijgen een op maat gemaakt programma waarin alle facetten van luchtvaart aan bod komen.

Tijdens de eerste masterclass behandelen Royal Schiphol Group medewerkers in een interactief programma de volgende onderwerpen:

  • historisch perspectief van luchtvaart
  • markten in luchttransport
  • business modellen van luchtvaartmaatschappijen
  • luchtvracht
  • luchtvaart, maatschappij en politiek.

Erasmus UPT expert Floris de Haan heeft evenals luchtvaartspecialist Ricardo Pilon jarenlange ervaring in de luchtvaartbranche. Juist door die ervaring en diepe kennis van de praktijk levert deze masterclass voor deelnemers direct resultaat op.

Kennis en inzicht toepasbaar gemaakt

Floris de Haan: "Deze eerste dag was zeer interactief: quizzen, games, opdrachten en vooral kennis delen. De diepte in aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen in het dagelijks werk. De discussies waren levendig en leverden inzichten op."

"Deelnemers aan de masterclass kunnen onderdelen van hun werk beter plaatsen en duiden in de grotere context van wat luchtvaart en luchtvracht is. De wisselwerking tussen alle factoren in de branche, nationaal en internationaal wordt helder en alle kennis s direct toepasbaar", legt Ricardo Pilon uit. Pilon geeft samen met Erasmus UPT expert Floris de Haan deze op maat gemaakte in company masterclass.

"Door de masterclass van vandaag begrijp ik bijvoorbeeld waarom luchtvaartmaatschappijen soms last minute nog een vluchtwijziging moeten maken," vertelt een van de deelnemers.

Luchtvaartexperts Floris de Haan en Ricardo Pilon verzorgen een masterclass voor Schiphol

Masterclass Schiphol Floris de Haan en Ricardo Pilon

De experts

Floris de Haan

Als senior onderzoeker luchtvaart richt Floris de Haan zich op complexe vraagstukken waar de luchtvaartindustrie voor staat. Hij adviseert overheden, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en andere partijen actief in luchtvaart. Zijn specialisaties zijn gericht op: beleidsvraagstukken, netwerkontwikkeling en proces optimalisatie. Floris de Haan is als docent verbonden aan Erasmus School of Economics (ESE), waar hij het vak Air Transport Economics doceert. Daarnaast begeleidt hij bachelor- en masterstudenten in hun afstudeertraject. Verder is Floris verbonden aan IATA en geeft hij gastcolleges aan de universiteit van Cranfield.

Ricardo Pilon

Ricardo Pilon is gespecialiseerd in luchtvaartbeheer en heeft een Ph.D. in Strategic Airline Management van McGill University, een MBA in International Aviation van Concordia University in Montreal, een Master of Science in Air Transport Management van Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk, evenals een Bachelor of Science in International Management van de International Business School in Nederland.

Ook maatwerk met een in company masterclass?