Internationale Martin Luther Conferentie 2022

Free trade and free will? Erasmus, Luther and current economic challenges

Op 11 november 2022 zal in Rotterdam, in de Hoflaankerk in Kralingen, de Internationale Martin Luther Conferentie met de titel 'Free trade and free will? Erasmus, Luther and current economic challenges' plaatsvinden. De internationale conferentie wordt georganiseerd door de Internationale Martin Luther Stiftung en het Erasmus Economics & Theology Institute. U bent van harte welkom om aan de conferentie deel te nemen. Aanmelden is gratis en kan via bovenstaande link (per email).

Overheidsingrijpen in de vrije markt staat weer volop in de schijnwerpers. Zo zoekt de Europese Unie momenteel hard naar mogelijkheden om in te grijpen op de energiemarkt om de energiecrisis te beteugelen. In hoeverre is de markt nu werkelijk vrij?

Tegen de achtergrond van deze en andere actuele economische vraagstukken staan we op de 15e Luther Conferentie stil bij het thema ‘Free trade and free will? Erasmus, Luther and current economic challenges.’  Vanuit het denken van Luther en Erasmus over vrijheid willen we reflecteren op de (on)vrijheid van de markt, zoals we die vandaag de dag om ons heen zien.

De conferentie start vrijdag 11 november om 15:00.  In de middag reflecteren de sprekers via een enkele lezing en een diepgaande podiumdiscussie op economische (on)vrijheid. Onder andere het Duitse Bondsdaglid Otto Fricke, ondernemer Gert-Jan Huisman, professor Lans Bovenberg en SGP-parlementariër Kees van der Staaij zullen aan dit podium deelnemen. Het middagprogramma eindigt om 17:00 met een uitgebreid Italiaans buffet.

's Avonds zal vanaf 18:00 de uitreiking van de LutherRoos aan Eurocommissaris Margrethe Vestager plaatsvinden. De LutherRoos is een erkenning voor haar ondernemersmoed en het nemen van sociale verantwoordelijkheid. In haar rol als Eurocommissaris heeft ze de confrontatie met big tech niet geschuwd. Daarnaast zullen er verschillende inspirerende speeches zijn rondom het thema, onder andere van prof.dr. Jan Peter Balkenende en Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam. Het avondprogramma wordt om 20:15 afgesloten met een borrel.

Volledige conferentieprogramma

Het volledige conferentieprogramma (Engelstalig) kunt u hier downloaden. U vindt hier het volledige programma en alle informatie die u nodig hebt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen