ESL-alumnus publiceert in NJB op verzoek Hoge Raad

Mr. Dino Bektesevic , alumnus van Erasmus School of Law, heeft onlangs op verzoek van de Hoge Raad een artikel geschreven dat is gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad. Bektesevic, die tot vorig jaar student was van het Double Degree Programme Toga aan de Maas, liep eerder zeer succesvol stage bij het hoogste rechtsorgaan van ons land en kreeg voor zijn onderzoek, bij wijze van uitzondering, toegang tot de raadkamer van de Strafkamer van de Hoge Raad.

Het artikel, dat eerder deze maand verscheen in het NJB, behandelt de toepassing van artikel 80a RO in strafzaken. Het is ongebruikelijk dat de Hoge Raad een oud-stagiair uitdrukkelijk vraagt om een artikel te schrijven. Ook het publiceren van schrifturen doet de Hoge Raad -normaal gesproken niet.

Bektesevic behoorde tot de eerste lichting (2015-2017) van het studieprogramma Toga aan de Maas. Hij volgde naast de Togamaster de master Strafrecht, die hij cum laude afsloot. In het kader van Toga aan de Maas liep Bektesevic destijds stage bij de Hoge Raad, die hij afsloot met het cijfer 10. Zijn scriptie over de toepassing van artikel 80a RO werd beoordeeld met een 8,5 en was mede de aanleiding voor het verzoek van de Hoge Raad.

‘De Hoge Raad bood mij een mooie kans en die pakte ik vanzelfsprekend met beide handen aan’, aldus Bektesevic. ‘Ik hoop dat ik, zij het in bescheiden mate, het heimelijke karakter van de toepassing van artikel 80a RO in strafzaken een beetje weg heb kunnen nemen. Het onderzoek is een bijzonder sluitstuk geweest van het programma Toga aan de Maas. Op beide ervaringen kijk ik met veel plezier terug.’

Het artikel van Dino Bektesevic kunt u hier lezen.