Law & Business

Ons departement Law & Business beweegt zich in het hart van het facultaire motto ‘Where law meets business’ en kenmerkt zich door enerzijds een sterke focus op het klassieke Nederlandse recht, inclusief de Europese invloed daarop, en de rechtspraktijk en anderzijds een focus op de rechtseconomie. Het uitgangspunt is dat beide stromingen, het juridische en de rechtseconomische, elkaar wederzijds dienstbaar kunnen zijn en zo tot een vruchtbare samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek leiden. 

Nieuws

Kunnen vakantiegangers de schade van geannuleerde vluchten verhalen op Schiphol?

Volgens Kasper Jansen, hoogleraar Europees Aansprakelijkheidsrecht aan Erasmus School of Law, is het onzeker of Schiphol de schade gaat vergoeden.

Versterking profiel duurzaamheid Erasmus School of Law: Liesbeth Enneking herbenoemd tot hoogleraar Corporate Responsibility & Sustainability

Liesbeth Enneking is per 1 juni 2022 herbenoemd tot hoogleraar Corporate Responsibility & Sustainability aan Erasmus School of Law.

Ruben Houweling benoemd als kroonlid SER

Op vrijdag 17 juni 2022 heeft de Ministerraad ingestemd met de benoeming van Ruben Houweling, hoogleraar Arbeidsrecht aan Erasmus School of Law, als nieuw kroonlid...

Christiaan Stokkermans benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht

Christiaan Stokkermans is per 1 mei 2022 benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht (0,6 fte) aan Erasmus School of Law.

Hoe gaat een investeringsfonds in farmabedrijven om met belangenconflicten?

Arnoud Pijls, universitair hoofddocent Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law, spreekt in Trouw en de Groene Amsterdammer van een "kwetsbare constructie".

Onderzoeksbeurs maakt groot onderzoek naar mensenhandel, witwassen en corruptie mogelijk

Martijn Scheltema, hoogleraar Privaatrecht aan Erasmus School of Law, is onderdeel van dit onderzoeksproject naar onder andere mensenhandel.

Thuiswerken blijft mogelijk dankzij SER-advies

Volgens Ruben Houweling, hoogleraar Arbeidsrecht aan Erasmus School of Law, verstevigt een nieuw SER-advies het recht op thuiswerken.

Koen Swinnen benoemd tot hoogleraar Privaatrecht en Publieke en Private Belangen

Koen Swinnen zal per 1 april 2022 de gecombineerde leerstoel Privaatrecht en Publieke en Private Belangen (1,0 fte) aan Erasmus School of Law bekleden.

AOV & zzp: ondanks bestaande mogelijkheden toch naar verplichte verzekeringsdekking?

Mop van Tiggele-van der Velde, hoogleraar Verzekeringsrecht aan Erasmus School of Law, legt uit dat iedereen in Nederland uiteindelijk te verzekeren is.

Master Arbeidsrecht van Erasmus School of Law bestempeld als excellente master

Naar aanleiding van de Nationale Studenten Enquête 2021 is de master Arbeidsrecht van Erasmus School of Law als uitstekend gewaardeerd.

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen