Law & Business

Law & Business

Ons departement Law & Business beweegt zich in het hart van het facultaire motto ‘Where law meets business’ en kenmerkt zich door enerzijds een sterke focus op het klassieke Nederlandse recht, inclusief de Europese invloed daarop, en de rechtspraktijk en anderzijds een focus op de rechtseconomie. Het uitgangspunt is dat beide stromingen, het juridische en de rechtseconomische, elkaar wederzijds dienstbaar kunnen zijn en zo tot een vruchtbare samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek leiden. 

Nieuws

De Waddeneilanden: andere regels dan op de wal?

Ruben Houweling gaat in op de kwestie of een bereikbaarheidsdienst van ambulancepersoneel op de Waddeneilanden als arbeidstijd gezien moet worden.
Ruben Houweling

Hoe immuun zijn gezondheidsgoeroes voor aansprakelijkheid?

Martin Buijsen, Liselotte Postma en Kasper Jansen leggen uit hoe alternatieve genezers aansprakelijk kunnen worden gesteld in verschillende rechtsgebieden.
Zwembad met het logo 60 jaar groos

Koersschade van beleggers bij een misleidend prospectus

Arnoud Pijls publiceert over prospectusaansprakelijkheid in de Journal of European Tort Law en op het Oxford Business Law Blog.
Foto Arnoud Pijls

Critici blijven ontevreden over plan van Minister om boetes te gebruiken om begrotingsgat te dichten

Hoogleraar Elena Kantorowicz-Reznichenko pleit voor inkomensafhankelijke boetes in plaats van een algemene verhoging van boetes om de staatskas te spekken.
Elena Kantorowicz-Reznichenko

Data zijn het nieuwe goud, maar wie is de eigenaar van data?

Met zijn oratie aanvaardde Koen Swinnen op 7 juni 2023 officieel zijn ambt als hoogleraar Privaatrecht en Publieke en Private Belangen.
Koen Swinnen

AI en algoritmes zijn een gift en gif in onze samenleving

Volgens Marc Schuilenburg, hoogleraar Digitale Surveillance, moeten we in gesprek over big data en algoritmes in het veiligheidsvraagstuk.
portretfoto van Marc Schuilenburg

Gedupeerde klanten van VanMoof staan achteraan in de rij bij de verdeling van geld na het faillissement

Erik de Kloe, universitair docent Ondernemingsrecht en Insolventierecht aan Erasmus School of Law, pleit voor meer inspraak van schuldeisers bij faillissement.
Erik de Kloe standing behind a lectern

Toon van Mierlo streeft naar rechtvaardigheid als nieuwe voorzitter Restitutiecommissie die adviseert over nazi-roofkunst

In augustus zal Toon van Mierlo, hoogleraar Privaatrecht aan Erasmus School of Law, aantreden als nieuwe voorzitter van de Restitutiecommissie.
Toon van Mierlo

Afkondiging Oratie Franziska Weber

Met haar oratie aanvaardde Franziska Weber op 9 juni 2023 officieel haar ambt als hoogleraar hoogleraar Rechtseconomie.
Franziska Weber, hoogleraar Rechtseconomie

Bij ongevallen is de veroorzaker “in zekere zin ook een slachtoffer van de situatie”

De focus ligt bij letselschadezaken vaak op de gevolgen voor het slachtoffer, maar Femke Ruitenbeek-Bart onderzocht juist de ervaringen van de veroorzaker.
Femke Ruitenbeek-Bart

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen