Boekpresentatie Jos de Mul: Welkom in het symbioceen - VOLGEBOEKT

Rotterdamsch Leeskabinet
Een jonge studente loopt met haar rug naar de kamera de trap in de Leeskabinet nis op, richting hoge en goedgevulde boekenkasten.
Datum
zondag 28 apr 2024, 15:00 - 16:30
Type
Lezing
Ticket informatie

Toegang vrij met ticket.

Bestel (gratis) ticket Voeg toe aan agenda

Het Leeskabinet bij Donner: interview door Berrie Vugts

Het leven is onlosmakelijk verbonden met competitie, strijd en vernietiging, maar minstens zo belangrijk is symbiose: het samenleven en samenwerken van mensen, andere levensvormen en technische artefacten. 

Aan de hand van vele prikkelende voorbeelden, van bacteriën die samen met de mens nieuwe, polygenome organismen vormen tot het versmelten van mensenbreinen en digitale netwerken, laat Jos de Mul zien dat symbiose een onuitputtelijke bron van vernieuwing is. Steeds opnieuw schept deze versmelting van natuur, cultuur en techniek onverwachte oplossingen én nieuwe uitdagingen.

Op originele wijze combineert De Mul recente inzichten uit de natuur- en geesteswetenschappen met romans, sciencefictionfilms en games. Zo biedt hij niet alleen een verfrissende kijk op actuele problemen als ecologische catastrofes, toenemende geopolitieke spanningen en kunstmatige intelligentie, maar spoort hij de lezer ook aan deze uitdagingen met een ‘voorzichtige roekeloosheid’ tegemoet te treden.

Jos de Mul (1956) is emeritus hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tot zijn bekendste boeken behoren Cyberspace Odyssee (2010, winnaar Socratesbeker), De domesticatie van het noodlot (2014) en Kunstmatig van nature (2016). De Mul publiceert geregeld in Trouw, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer.

Meer informatie

Event zondag 28 april om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30

Locatie: boekhandel Donner, theater eerste verdieping.

Boekverkoop door boekhandel Donner, na afloop signeert de auteur.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen