Diensten voor bezoekers

Ben je geen student of medewerker van de EUR? Ook dan ben je van harte welkom in de Universiteitsbibliotheek om gebruik te maken van onze diensten. Een overzicht van de mogelijkheden:

Een klein deel van de UB-collectie staat in de studiezalen in de Universiteitsbibliotheek. Maar het grootste deel staat in een afgesloten ruimte. Wil je hieruit een bepaald boek, rapport of tijdschrift inzien, vraag dit dan een dag van tevoren vóór 16.00 uur al aan via ons vragenformulier. Vermeld hierin de gegevens van de publicatie, zoals de titel, de auteur, het publicatiejaar en eventueel het aanvraagnummer. Dit vind je in sEURch. Haal de publicatie de volgende dag op (je ontvangt een mail dat je boek klaar staat) met een servicepas. Lees onderaan deze pagina hoe je deze pas krijgt.

Wil je een boek niet alleen inzien, maar ook lenen? Dan heb je een lenerspas nodig. Deze regel je bij de informatiebalie in de bibliotheek op vertoon van een legitimatiebewijs. Betalen kan met je pinpas.

Bekijk hier de tarieven voor je lenerspas
Lees meer over lenen en het levermoment van aangevraagde boeken

Voor het raadplegen van onze digitale collectie (via zoekmachine sEURch en afzonderlijke vakspecifieke databanken) heb je een servicepas nodig. Lees onderaan deze pagina hoe je deze pas krijgt.

Met de servicepas en bijbehorende inlogcodes heb je vanaf je eigen laptop of een pc op de campus toegang tot het internet en de mogelijkheid om in de digitale collectie te zoeken. Denk hierbij aan: e-journals, kranten, wetgeving, jurisprudentie, naslagwerken, financiële en statistische gegevens. Downloaden en printen van de gevonden informatie is mogelijk.

Om digitale informatie te printen of een papieren boek of tijdschriftartikel te kopiëren heb je een servicepas nodig. Lees onderaan deze pagina hoe je deze pas krijgt. Kosten worden achteraf in rekening gebracht aan de hand van het aantal gemaakte prints, kopieën en/of scans. Betalen kan met je pinpas.

Op campus Woudestein kun je als gast/bezoeker verbinding maken met Eduroam, het WiFi-netwerk van de EUR. Dit gaat als volgt:

  1. Vraag een EUR-medewerker of student om op my.eur.nl/nl/gastenwifi de dagcode van de WiFi op te zoeken. Je vindt deze code ook op de beeldschermen in de bibliotheek en bij de Service Desk (begane grond Sanders-gebouw). Ook bij de informatiebalies in de bibliotheek en het Polak-gebouw (4e verdieping) is de code bekend.
  2. Sms deze dagcode naar telefoonnummer 06-35 777 876
  3. Je ontvangt per sms een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit wachtwoord is de hele dag geldig.

Servicepas

Het is, vanwege  een technisch probleem, niet mogelijk voor bezoekers om een servicepas te krijgen voor het inzien en aanvragen van publicaties, het inzien van de digitale collectie en om te printen en te kopiëren. Onze excuses hiervoor!

Met een servicepas kun je publicaties aanvragen en inzien, de digitale collectie raadplegen en printen en kopiëren. Haal je servicepas gratis af bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek op vertoon van een legitimatiebewijs en een adreslegitimatie (bijvoorbeeld een recent bankafschrift met uw adresgegevens). Dit kan van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur. De pas is één dag geldig en je moet deze vóór 16.45 uur weer inleveren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen