Diensten voor bezoekers

Vanwege de Coranamaatregelen hebben we onze dienstverlening aangepast. Lees meer

Bent u geen student of medewerker van de EUR? Ook dan bent u van harte welkom in de Universiteitsbibliotheek om gebruik te maken van onze diensten. Een overzicht van de mogelijkheden:

 • Een klein deel van de UB-collectie staat in de studiezalen in de Universiteitsbibliotheek. Maar het grootste deel staat in een afgesloten ruimte. Wilt u hieruit een bepaald boek, rapport of tijdschrift inzien, vraag dit dan een dag van tevoren vóór 16.00 uur al aan via ons vragenformulier. Vermeld hierin de gegevens van de publicatie, zoals de titel, de auteur, het publicatiejaar en eventueel het aanvraagnummer. Dit vindt u in sEURch. Haal de publicatie de volgende dag op (u ontvangt een mail dat uw boek klaar staat) met een servicepas. Lees onderaan deze pagina hoe u deze pas krijgt.

 • Wilt u een boek niet alleen inzien, maar ook lenen? Dan heeft u een lenerspas nodig. Deze regelt u bij de informatiebalie in de bibliotheek op vertoon van een legitimatiebewijs. Betalen kan met uw pinpas.
  Bekijk hier de tarieven voor uw lenerspas
  Lees meer over lenen en het levermoment van aangevraagde boeken

 • Voor het raadplegen van onze digitale collectie (via zoekmachine sEURch en afzonderlijke vakspecifieke databanken) heeft u een servicepas nodig. Lees onderaan deze pagina hoe u deze pas krijgt. Met de servicepas en bijbehorende inlogcodes heeft u vanaf uw eigen laptop of een pc op de campus toegang tot het internet en de mogelijkheid om in de digitale collectie te zoeken. Denk hierbij aan: e-journals, kranten, wetgeving, jurisprudentie, naslagwerken, financiële en statistische gegevens. Downloaden en printen van de gevonden informatie is mogelijk.

 • Om digitale informatie te printen of een papieren boek of tijdschriftartikel te kopiëren heeft u een servicepas nodig. Lees onderaan deze pagina hoe u deze pas krijgt. Kosten worden achteraf in rekening gebracht aan de hand van het aantal gemaakte prints, kopieën en/of scans. Betalen kan met uw pinpas.

 • Op campus Woudestein kunt u als gast/bezoeker verbinding maken met Eduroam, het WiFi-netwerk van de EUR. Dit gaat als volgt:

  1. Vraag een EUR-medewerker of student om op my.eur.nl/nl/gastenwifi de dagcode van de WiFi op te zoeken. U vindt deze code ook op de beeldschermen in de bibliotheek en bij de Service Desk (begane grond Sanders-gebouw). Ook bij de informatiebalies in de bibliotheek en het Polak-gebouw (4e verdieping) is de code bekend.
  2. Sms deze dagcode naar telefoonnummer 06-35 777 876
  3. U ontvangt per sms een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit wachtwoord is de hele dag geldig.

Servicepas

Met een servicepas kunt u publicaties aanvragen en inzien, de digitale collectie raadplegen en printen en kopiëren. Haal uw servicepas gratis af bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek op vertoon van een legitimatiebewijs en een adreslegitimatie (bijvoorbeeld een recent bankafschrift met uw adresgegevens). Dit kan van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur. De pas is één dag geldig en u moet deze vóór 16.45 uur weer inleveren.