Diensten voor bezoekers

Ben je geen student of medewerker van de EUR? Ook dan ben je van harte welkom in de Universiteitsbibliotheek om gebruik te maken van onze diensten. Een overzicht van de mogelijkheden:

Een klein deel van de UB-collectie staat in de studiezalen in de Universiteitsbibliotheek. Maar het grootste deel staat in een afgesloten ruimte. Wil je hieruit een bepaald boek, rapport of tijdschrift inzien, vraag dit dan een dag van tevoren vóór 16.00 uur al aan via ons vragenformulier. Vermeld hierin de gegevens van de publicatie, zoals de titel, de auteur, het publicatiejaar en eventueel het aanvraagnummer. Dit vind je in sEURch.

Haal de publicatie de volgende dag op bij de informatiebalie (je ontvangt een mail dat je boek klaar staat). Let op: je kunt het boek alleen inzien in de UB. Kopiëren is niet mogelijk. 

Wil je een boek niet alleen inzien, maar ook lenen? Dan heb je een lenerspas nodig. Deze regel je bij de informatiebalie in de bibliotheek op vertoon van een legitimatiebewijs. Betalen kan met je pinpas.

Bekijk hier de tarieven voor je lenerspas
Lees meer over lenen en het levermoment van aangevraagde boeken

Voor het raadplegen van onze online collectie heb je een tijdelijk EUR-account nodig. Je hebt dan, via zoekmachine sEURch en de vakspecifieke databanken, toegang tot e-journals, e-books, kranten, wetgeving, jurisprudentie, naslagwerken, financiële en statistische gegevens.

Hoe werkt het: 

 • Er zijn 2 plekken beschikbaar in de Universiteitsbibliotheek voor deze service; 
 • Het raadplegen van de online collectie is mogelijk op werkdagen van 09.00 tot 16.45 en alléén op basis van reservering; 
 • Voor het maken van een reservering bel je met de Universiteitsbibliotheek (010-4081198) op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 of stuur je een mail;  
 • Je ontvangt een mail met de bevestiging van de reservering en een uitleg hoe het werkt; 
 • Meld je op het afgesproken tijdstip bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek. De bibliotheekmedewerker vraagt naar de reservering én naar je legitimatiebewijs; 
 • Na deze verificatie ontvang je van ons een leenlaptop met de bijbehorende inloggegevens; 
 • Aan het einde van je sessie lever je de leenlaptop weer in en zullen wij de inloggegevens wijzigen. 

Let op: Voor het raadplegen van onze online collectie maak je gebruik van een tijdelijk EUR-account. Alle handelingen die je op dit account verricht worden gelogd en kunnen op navraag van een uitgever of de Erasmus Universiteit worden onderzocht. 

Op campus Woudestein kun je als gast/bezoeker verbinding maken met Eduroam, het WiFi-netwerk van de EUR. Dit gaat als volgt:

 1. Op de beeldschermen in de Universiteitsbibliotheek en bij de Service Desk (begane grond Sanders-gebouw) vind je de dagcode van de WiFi. Ook bij de informatiebalies in de bibliotheek en in het Polak-gebouw (4e verdieping) is de code bekend.
 2. Een andere mogelijkheid is een EUR-medewerker te vragen om de dagcode op te zoeken
 3. Sms deze dagcode naar telefoonnummer 06-35 777 876
 4. Je ontvangt per sms een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit wachtwoord is de hele dag geldig.

Let op: Je hebt hiermee geen toegang tot de online collectie.

 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen