Bijzondere collecties raadplegen

Vanwege de Coranamaatregelen hebben we onze dienstverlening aangepast. Lees meer

De Universiteitsbibliotheek heeft diverse bijzondere collecties, waaronder:

De publicaties uit deze collecties zijn niet uitleenbaar, maar wel ter inzage.

Toegang

Publicaties uit de bijzondere collecties zijn ter inzage met een geldige EUR-collegekaart, UB-leners- of UB-raadpleegpas. Heeft u deze nog niet? Vraag deze bij uw eerste bezoek aan bij de informatiebalie van de Universiteitsbibliotheek. Hiervoor heeft u een persoons- en adreslegitimatie nodig. Dit kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00. De raadpleegpas is gratis, een lenerspas niet altijd.

Aanvragen

Gebruik om publicaties uit de bijzondere collecties vooraf aan te vragen het vragenformulier en vermeld daarin de gewenste titels en het tijdstip dat u langs wilt komen. U ontvangt een bevestiging per mail als de publicaties klaarstaan.

  • Publicaties aangevraagd voor 14:00 uur staan de volgende werkdag voor u klaar en blijven 5 werkdagen staan.
  • Vraag publicaties voor de zekerheid twee dagen van tevoren aan, omdat bij kwetsbaar of kostbaar materiaal toestemming nodig is van een faculty liaison.
  • Bij meer dan 10 publicaties gelden andere leveringstijden. Wij informeren u hierover.

Publicaties uit de Historisch Didactische Collectie kunt u ook zelf aanvragen via sEURch als u al een collegekaart, leners- of raadpleegpas heeft. In de Zoekhulp op de HDC-pagina  vindt u tips voor het vinden van titels uit deze collectie.

Raadplegen

Meld u aan bij de informatiebalie op de dag van uw bezoek. Na inschrijving wordt u naar één van de twee raadpleegruimtes begeleid waar de publicaties al klaarliggen.

Houd rekening met het volgende:

  • Een inzage kan uiterlijk om 16:00 starten. De raadpleegruimtes zijn open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:45.
  • Legitimeer uzelf bij ieder bezoek en toon uw collegekaart, leners- of raadpleegpas.
  • U krijgt een sleutel van de raadpleegruimte. U tekent hiervoor bij ontvangst en bij inlevering. Lever de sleutel uiterlijk 16:45 in.
  • Sluit de raadpleegruimte af als u deze verlaat.
  • Laat de publicaties in de raadpleegruimte. Kopiëren of scannen mag alleen met toestemming. Of u foto’s, scans of kopieën mag maken van een publicatie hangt af van een aantal factoren. De bibliotheekmedewerker informeert u hierover van tevoren.
  • In de raadpleegruimtes is eten en drinken niet toegestaan.