Toegankelijkheid

De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt diverse faciliteiten en diensten voor bezoekers met een functiebeperking. Daarnaast nodigen we je uit om je wensen kenbaar te maken, zodat wij je op een zo goed mogelijke manier kunnen ondersteunen. Dit kan bij de informatiebalie in de bibliotheek of via het algemene online formulier. Een persoonlijke afspraak maken kan natuurlijk ook.

Plattegrond UB

Het bibliotheekgebouw is verdeeld in een oost- en westkant: East en West. Het bestaat uit drie verdiepingen: -1 (straatniveau), 0 (niveau luchtbrug) en +1. Onderaan deze pagina zie je een plattegrond. 

Toegang tot de UB en lift

Heb je een motorische of visuele beperking, dan is de ingang aan de Institutenlaan de beste toegang tot de UB. Van hieruit heb je ook direct toegang tot de lift. Je komt binnen op West -1. Om naar de informatiebalie en de uitleen- en inleverautomaat op West 0 te gaan, neem je de lift naar niveau 0. 

Het is ook mogelijk om via de luchtbrug vanuit het Theil-gebouw naar de UB te komen. Je komt dan binnen op West 0.

Studieplekken

East is een stiltegebied. Hier vind je stiltestudieplekken en studiecabines om individueel en in stilte te studeren. In West mag je, naast studeren, ook op gedempte toon praten en overleggen. De bibliotheek biedt studieplekken met en zonder PC in zowel East als West. Een studieplek reserveren kan met je ERNA-account. 

Op East 0 zijn twee, in hoogte verstelbare studieplekken. Deze zijn geschikt voor studenten met een rolstoel. Je kunt deze in het reserveringssysteem vinden via:

  • Zone: Silence | Floor 0 | Orange
  • Category: Study space without PC
  • nummers 0.151 en 0.152.

Plaats je een vinkje bij Accessible, dan vind je ook andere rolstoelvriendelijke studieplekken.

Dolphin Supernova

In de UB is ook een studieplek met een PC waarop Dolphin Supernova is geïnstalleerd. Ben je visueel beperkt of moet je om een andere reden aangepast lezen dan kan je, na aanmelding via je studieadviseur, van deze plek gebruikmaken. Dolphin Supernova biedt de volgende mogelijkheden:

  • Vergroten/ Verkleinen (met verschillende soorten en type vergrotingen);
  • Contrast van het scherm aanpassen in verschillende kleurenschema’s;
  • Muis aanpassen naar gewenste grootte en/of kleur;
  • Spraak/Voorlezen;
  • Ondersteuning voor Braille.

Afhalen en inleveren van boeken

De hoogte van de uitleen- en inleverautomaten en van de planken in de afhaalkast is geschikt voor rolstoelgebruikers om aangevraagde boeken vanaf te pakken .

Inzien studiezaalcollectie en verplichte literatuur

De kasten met de studiezaalcollectie en de verplichte literatuur zijn laag. Een aantal kasten van het Rotterdamsch Leeskabinet is wel hoog. Heb je problemen met het pakken van boeken uit de bibliotheekrekken? Of kan je je moeilijk verplaatsen tussen de verschillende studiezalen? Dan kan je assistentie vragen bij de informatiebalie of via het algemene online formulier. Boeken uit de studiecollectie kan je van tevoren ook aanvragen via sEURch.

Kopieerfaciliteiten

Het is mogelijk om materiaal voor je te laten kopiëren. Vraag dit bij de informatiebalie of via het algemene online formulier. Gebruik je het formulier, vermeld dan of je de kopieën afhaalt bij de informatiebalie of dat de bibliotheek je deze in digitale vorm toestuurt. Je betaalt hiervoor de normale zelfbediening kopieerkosten. De kopieën zijn gereed op de eerste werkdag na je verzoek.

Toiletten

Er zijn twee rolstoeltoegankelijke toiletten in de UB. Op West 0 en West +1.

Studeren met een functiebeperking op de EUR

De Erasmus Universiteit ondersteunt studenten met een functiebeperking tijdens hun studie. Kijk voor meer informatie op Studeren met een functiebeperking. Op deze pagina lees je alles over de toegankelijkheid van de campus. 

Plattegrond UB | Verdieping -1 (straatniveau)

Library floor plan -1

Plattegrond UB | Verdieping 0 (niveau luchtbrug)

Library floor plan 0

Plattegrond UB | Verdieping +1

Library floor plan +1

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen