Over het RLK

Rotterdamsch Leeskabinet

Ontdek de mooiste bibliotheek van Rotterdam met een bijzondere erfgoedcollectie, actuele fictie en titels op het gebied van geschiedenis, kunst, filosofie en vele andere onderwerpen. Wij zijn gespecialiseerd in de humaniora en hebben bijzondere aandacht voor literatuur en voor de stad Rotterdam. In de erfgoedcollectie de bibliotheken van Drs. P en Elie van Rijckevorsel en vele oude en zeldzame moderne drukken.

Bezoek onze lezingen op het gebied van literatuur, cultuur en wetenschap. Bekijk onze interviewserie met schrijvers op YouTube. Lees onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws en mooie boekbesprekingen. Blader door onze uitgebreide tijdschriftcollectie.

Opgericht in 1859 om Rotterdammers te voorzien van een boekerij en leeszaal. Nu gevestigd in de universiteitsbibliotheek op campus Woudestein, een levendige hotspot voor de hongerige geest.

Dankzij onze leden en donateurs kunnen wij blijven bouwen aan een hoogwaardige erfgoedcollectie en een aantrekkelijk cultureel programma realiseren. Word lid van het Leeskabinet en krijg toegang tot de collectie en onze activiteiten. Voor donateurs organiseren wij exclusieve evenementen. Het Rotterdamsch Leeskabinet heeft ANBI-status.

Lees meer over onze geschiedenis en ontmoet onze medewerkers:

Onze geschiedenis

Medewerkers

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen