Literaire avond met Pilar Quintana en Paulina Flores

Rotterdamsch Leeskabinet
Datum
zondag 5 nov 2023, 18:30 - 19:45
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Ticket informatie

Toegang €5,-

Bestel ticket(s) Voeg toe aan agenda

Wij nodigen u uit voor een buitengewone avond vol literaire pracht en intellectuele verkenning. Twee opmerkelijke schrijfsters van wereldformaat, Pilar Quintana (Colombia, 1972) en Paulina Flores (Chili, 1988) zullen het podium delen en in gesprek gaan over hun recent naar het Nederlands vertaalde romans. De avond belooft een diepgaande blik in de werelden van deze getalenteerde auteurs.

Event in samenwerking met literair podium Frontaal, Meridiaan Uitgevers en boekhandel Maximus

Dubbelinterview door Femke van de Griendt en Berrie Vugts (ENG)

Pilar Quintana, de veelgeprezen auteur van de roman De afgronden,  zal ons meenemen op een reis door haar verbeelding en haar unieke benadering van het vertellen van verhalen. Haar werk heeft internationaal erkenning gekregen en biedt een diepgaande blik op de menselijke natuur en het landschap van Colombia.

Paulina Flores, op haar beurt, zal ons betoveren met haar roman Deception Island. Haar vermogen om familiebanden te ontleden en via het tot leven brengen van een microkosmos een groter verhaal te vertellen is inspirerend en zeer indrukwekkend.

In het dubbelinterview met deze twee schrijfsters zal dieper worden ingegaan op hun creatieve processen, inspiratiebronnen en de thema's die hun werken doordringen.

We hopen u te mogen begroeten voor een avond vol literaire ontdekking en dialoog. Dit is een zeldzame kans om twee opmerkelijke schrijfsters te ontmoeten en hun werk van dichtbij te ervaren. Mis deze avond niet!

Paulina Flores ontving in 2014 de Premio Roberto Bolaño voor haar korte verhaal Een beschamende vertoning. Voor de gelijknamige bundel (Atlas Contact, 2018) ontving ze de literatuurprijs van de Círculo de Críticos de Arte én ze haalde er de bestsellerlijsten mee in Spanje – hoogst ongebruikelijk voor een verhalenbundel.

Pilar Quintana's internationale doorbraak kwam met haar vierde roman, Het teefje (Meridiaan Uitgevers, 2021), waarvoor ze de prestigieuze PEN/Translation Award ontving voor de Engelse editie, The bitch. Voor De afgronden ontving ze de Premio Alfaguara. De Engelse vertaling van De afgronden is genomineerd voor de National Book Awards for Translated Literature, de winaar wordt op 15 november bekendgemakt.

Meer informatie

Zondag 5 november 18.30, inloop 18.00

Locatie:

Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam

Boekverkoop door boekhandel Maximus, na afloop signeren de auteurs.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen