Organisatie

Lees meer over de organisatiestructuur van onze bibliotheek en maak kennis met het managementteam, de staf en de teamleiders. 

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft vier afdelingen: Collections, Data & Publication Support, Digital Resource Management en Education Support. Het managementteam van de UB bestaat uit de directeur en de hoofden van deze afdelingen. Samen bepalen zij de koers van de bibliotheek.  

De UB bevindt zich in het B-gebouw op campus Woudestein. In dit gebouw vind je ook het Rotterdamsch Leeskabinet (RLK). Zowel het RLK als de Bibliotheek van het International Institute of Social Studies in Den Haag maken deel uit van de bibliotheekorgansiatie.    

Binnen de verschillende afdelingen werken Faculty Liaisons, die het contact onderhouden met de faculteiten en zorgdragen voor de collectievorming. In samenwerking met de Informatiespecialisten van de bibliotheek verzorgen zij ook workshops. 

Managementteam

 • Portrait of Head department Collections Matthijs Holwerda
  Collections: drs. Matthijs Holwerda
  Matthijs is hoofd van de afdeling Collections. De afdeling is verantwoordelijk voor acquisitie, metadatering, beheer en beschikbaarstelling van zowel de online content als de bijzondere collecties, inclusief de papieren boeken en tijdschriften. Ook is de afdeling aanspreekpunt rondom het cultureel literaire programma van de Universiteitsbibliotheek.
 • Portrait of Head department Data and Publication Support Eugenie van den Hoven
  Data and Publication Support: Eugénie van den Hoven MBA
  Eugénie is hoofd van de afdeling Data and Publication Support. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de onderzoeksondersteuning aan de faculteiten.
 • Portrait of Head department Digital Resource Management Petra Busstra
  Digital Resource Management: Petra Busstra
  Petra is hoofd van de afdeling Digital Resource Management. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het informatiemanagement, IT-demand management, functioneel beheer van systemen, licentiebeheer en het beheren van de toegang tot de online collectie.
 • Portrait of Head department Education Support Ineke van der Kramer
  Education Support: Ineke van der Kramer
  Ineke is hoofd van de afdeling Education Support. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de onderwijsondersteuning aan de faculteiten en de dienstverlening op de verschillende bibliotheeklocaties.

Rotterdamsch Leeskabinet

 • Bibliothecaris: Roman Koot

  Roman is bibliothecaris van het Rotterdamsch Leeskabinet (RLK). De collectie omvat romans, poëzie, geschiedenis, kunst en boeken over de stad Rotterdam en is toegankelijk voor leden en voor medewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit. Het RLK organiseert ook literaire en culturele activiteiten. Roman is tevens conservator Bijzondere Collecties van de UB. 

  E-mailadres
  roman.koot@eur.nl
  Telefoon
  +31 (0)6 40 74 27 03
  LinkedIn
  https://www.linkedin.com/in/romankoot
   

  Portrait of Head Rotterdamsch Leeskabinet Roman Koot

Teamleiders

 • Frontdesk: Wim Vuijk

  De Frontdesk, waarvan Wim teamleider is, is het visitekaartje van de UB. De collega's van zijn team beantwoorden de algemene vragen over de UB en zorgen ervoor dat de bibliotheek en de studiezaalcollecties er representatief en uitnodigend uitzien. Team Frontdesk is onderdeel van de afdeling Education Support.

  E-mailadres
  vuijk@eur.nl
  Telefoon
  +31 (0)6 40 12 56 90 

  Portrait of Team leader Front Desk Wim Vuijk
 • Registration: Elsa de Almeida Valente

  De werkzaamheden van het team Registratie hebben een praktisch en uitvoerend karakter. Het team registreert en administreert alles rondom het proces van het verwerven van collecties, maar vooral zorgt het team voor de kwaliteit van de metadata van zowel digitale als gedrukte collecties, zodat publicaties goed vindbaar zijn. Team Registration is onderdeel van de afdeling Collections

  E-mailadres
  elsa.valente@eur.nl
  Telefoon
  +31 (0)6 40 02 26 03
  LinkedIn
  https://www.linkedin.com/in/elsa-valente-7366144 

  Portrait of Team leader Registration Elsa de Almeide Valente

Staf

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen