Online exposities

Exhibition Erasmus @ University Library

In de vitrines van de Erasmus Universiteitsbibliotheek (UB) is drie keer per jaar een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen. Vaak aan de hand van een actueel onderwerp brengen we hierin de collecties van het Rotterdamsch Leeskabinet en de UB voor het voetlicht. Van elke tentoonstelling wordt ook een exclusieve online versie geproduceerd, hieronder terug te vinden en te bekijken.

 • Erasmus: the man, the myth, the legend, the university

  Aan de hand van vier thema's nemen we je mee in het leven van Erasmus en ontdek je hoe de universiteit en de stad Rotterdam zich door de eeuwen heen tot hem verhouden. Met bijzondere objecten, originele en replica, van en over Erasmus.

 • Most Targeted Books

  Jaarlijks brengt de Amerikaanse vereniging van bibliotheken een top-10 uit van boeken die het meest 'controversieel' waren, veelal als gevolg van een gepolariseerd politiek klimaat. De Erasmus Universiteitsbibliotheek schafte de boeken aan die in de afgelopen jaren het meest ter discussie stonden, ter viering van de vrijheid om te lezen. In deze online expo zie je om welke boeken het gaat, en om welke redenen ze doelwit waren.

 • De poëzie van het Rotterdamsch Leeskabinet

  In de collectie van het Rotterdamsch Leeskabinet bevinden zich ruim tienduizend poëziebundels. Voor deze tentoonstelling maakten we een selectie van Rotterdamse dichters, en poëzie waarin Rotterdam een rol speelt.

 • Powema tori: to hold our language high

  In 2021 verwierf de Universiteitsbibliotheek een bijzondere collectie Surinaamse poëzie die is opgenomen in de rijke literaire collectie van het Rotterdamsch Leeskabinet. Naast de prachtig uitgegeven bundels zijn in deze tentoonstelling ook voordrachten te zien.

 • Invitation to the voyage

  Reizigers hadden eind 19e, begin 20ste eeuw zelf nog geen camera om hun nek hangen, en kochten daarom vaak reisboeken over hun bestemming om als souvenir mee naar huis te nemen. Deze expo bevat geïllustreerde boeken uit de collectie van het Rotterdamsch Leeskabinet en de Universiteitsbibliotheek, van art nouveau boekomslagen tot een bijzonder handgemaakt reisgidsje.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen