How to Optimize individual feedback & grading processes

MicroLab
Two people at a meeting table, watching someone draw on a smart screen.

Inleiding

Feedback is alleen effectief als studenten ernaar handelen en als het gegeven wordt tijdens het leerproces. Als docent is jouw rol in het bevorderen van het leren van studenten door middel van duurzame feedback cruciaal.  Niet alleen door ze constructieve feedback te geven, maar ook door een omgeving te creëren waarin studenten actief kunnen deelnemen aan het feedbackproces en hun zelfregulatievaardigheden kunnen ontwikkelen.

Toetsing kan richting en focus geven aan leren. Een beoordeling moet deel uitmaken van een proces of dialoog van feedback.  We vinden het belangrijk dat de beoordeling informatie geeft die bijdraagt aan de zelfsturing van de student in het verdere leerproces. Hiervoor is het belangrijk dat de beoordeling gedetailleerde en valide informatie geeft. Dit betekent dat niet alleen de toets, maar ook het beoordelingsproces betrouwbaar, transparant en FAIR moet zijn. Dit MicroLab richt zich daarom op het optimaliseren van individuele feedback- en beoordelingsprocessen.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Training
Startdatum
dinsdag 3 sep 2024
Tijdsduur
3 uren
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline
Tarief
None

Wat ga je bereiken?

 • Een individueel feedbackproces te ontwerpen om het zelfregulerend leren van studenten te bevorderen
 • Studenten aan te moedigen een actieve rol te nemen in het feedbackproces
 • Duurzame feedback geven die aanzet tot reflectie
 • Biases te identificeren en hun invloed te beperken door systematisch en FAIR te beoordelen
 • Je beoordeling van het werk van studenten op een transparante manier te verantwoorden

Startdatums

 • dinsdag 3 sep 2024

  Tijd: 12:30 - 15:00 Campus Woudestein - T11-67
  Apply

Doelgroep en vereiste voorkennis        

Dit MicroLab is bedoeld voor docenten die betrokken zijn bij het begeleiden en beoordelen van individueel werk van studenten, zoals scripties, of van groepsprojecten. Dit MicroLab is een aanvulling op het MicroLab 'How to supervise students'. Het heeft enige overlap met het MicroLab "How to provide effective written feedback", maar richt zich meer op feedbackprocessen en dialogen. 

Inhoud, vorm en tijdsinvestering         

Dit MicroLab heeft een blended opzet; je begint met een online voorbereiding in Canvas. In een tweeënhalf uur durende sessie duiken we diep in individuele feedback- en beoordelingsprocessen, waarbij we je bruikbare strategieën aanreiken die je meteen kunt implementeren. Om de workshop tijd efgfectief benutten, moet je de voorbereidende opdrachten doen. Tijdens de sessie bouwen we voort op deze opdrachten om je inzicht te verdiepen en je benadering van feedback en beoordeling te verfijnen. De totale tijdsinvestering is ongeveer 6-8 uur (voorbereiding, MicroLab sessie, Proof of Competence).

Verdien een Edubadge

Je sluit het MicroLab af met een Proof of Competence. Je kunt dan een Edubadge verdienen. Dit is een digitaal, visueel certificaat dat je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen.

Aanmelden

Meld je aan voor dit MicroLab via het registratiesysteem. Werk je als docent bij Erasmus MC? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.

Contact

Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.

Feiten & Cijfers

Tarief
None
BTW
Niet van toepassing
Startdatum
dinsdag 3 sep 2024
Inschrijfdeadline

De deadline voor aanmelding is twee weken voordat het MicroLab plaatsvindt. Als aanmelden niet meer mogelijk is, neem dan contact op met training@risbo.eur.nl om te zien of er nog plekken over zijn.

Tijdsduur
3 uren
Aangeboden door
Community for Learning & Innovation
Type
Training
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline
Locatie

Education Lab

Partner

Risbo

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen