Keuzevakken

Je wil graag een vak volgen bij een andere opleiding en dat vak op de cijferlijst van je eigen opleiding laten zien. In de regel kan je zo’n keuzevak bij een andere opleiding en universiteit in Nederland volgen zonder betaling van extra collegegeld. Neem hiervoor de volgende stappen.

  1. Ga na of welke eisen je eigen opleiding stelt om een vrij keuzevak op te nemen in je examenprogramma. Het kan gaan om het niveau van het vak of het aantal studiepunten. Je kunt je studieadviseur vragen om advies.
  2. Oriënteer je op de mogelijkheden binnen de EUR. Voorop staan je eigen wensen en verwachtingen. Het komt echter voor dat er eisen worden gesteld aan je voorkennis of dat het aantal plaatsen voor keuzevakstudenten beperkt is.
  3. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, vraag dan toestemming aan de examencommissie van je eigen opleiding. Je hebt die toestemming nodig om het vak in je examenprogramma op te nemen.
  4. Meld je aan bij de opleiding die jouw keuzevak verzorgt. Hoe de aanmelding verloopt, verschilt ook binnen de EUR per opleiding.
  5.  - Ben je student van buiten de EUR en wil je hier een keuzevak volgen, maak dan ook je inschrijving in orde.
     - Ben je al als student van de EUR ingeschreven en ga je een keuzevak bij een andere EUR opleiding volgen, dan is je inschrijving voor je eigen opleiding voldoende.
     - Ga je als EUR student je keuzevak aan een andere universiteit volgen, raadpleeg dan de website van die universiteit over de inschrijfprocedure. Je hebt daarvoor een bewijs betaald collegegeld van de EUR voor nodig