Decentrale selectie

Op zoek naar talent en ambitie

Disclaimer
Omdat de situatie rondom COVID-19 nog niet stabiel is, kan het gebeuren dat het toch niet mogelijk is om de selectieprocedure volgens de geplande opzet doorgang te laten vinden. We verzoeken je om onze website goed in de gaten te houden, zodat je tijdig op de hoogte bent wanneer we ons genoodzaakt zien van de geplande procedure af te wijken.

De gezondheidszorg in Nederland is volop in ontwikkeling. Studenten die meer willen, kunnen later als arts een belangrijke bijdrage leveren. Daarom is het Erasmus MC als een van de eerste opleidingen Geneeskunde gestart met het selecteren van studenten op basis van talent en ambitie. Dat biedt jou een extra kans!

Ben jij gemotiveerd en doe je er graag een schepje bovenop?
Dan ben jij de student die we zoeken.
Solliciteer naar een plek!

Erasmus MC foto
    • Het aanmelden voor de decentrale selectie start vanaf 1 oktober voorafgaand aan de start van het studiejaar via Studielink. Aanmelden kan nog tot en met 15 januari 23:59 uur.

    • Vwo-einddiploma met het profiel Natuur en Gezondheid met het vak Natuurkunde of het profiel Natuur en Techniek aangevuld met het vak Biologie. Voor andere gevallen zoals een buitenlande vooropleiding, hbo-propedeuse of onvoldoende vooropleiding, klik hier.

    • Kandidaten woonachtig te Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Sint Eustarius, Saba en Suriname mogen de toetsen die dag online maken. De betreffende kandidaten worden hierover door ons geïnformeerd.

    • De opleiding Geneeskunde kan helaas geen uitspraken doen over hoe groot de kans voor jou is om geselecteerd te worden, dit is van teveel factoren afhankelijk en niet in te schatten. Elk jaar selecteert de opleiding Geneeskunde die 410 kandidaten, die de selectieprocedure het best hebben doorlopen.