Veiligheid

erasmus mc open dag

Veiligheid is een prioriteit in het Erasmus MC. Door ongelukken te voorkomen en eventuele gevolgen te beperken kunnen we samen die veiligheid waarborgen. Iedereen die gebruik maakt van de campus van het Erasmus MC is dus mede-verantwoordelijk. 

In het Erasmus MC zijn informatieborden aanwezig met telefoonnummers van belangrijke ondersteunende diensten en alarmnummers.

Toegang

Het onderwijscentrum is uitsluitend toegankelijk voor studenten van het Erasmus MC. Het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas is hier verplicht. Zonder pas heb je geen toegang tot het OWC. Hierop wordt streng gecontroleerd. 

Afdeling toegangsbeheer is verantwoordelijk voor de bewaking en het afsluiten van het onderwijscentrum. Buiten openingstijden zal de bewaking ongenode bezoekers verzoeken om te vertrekken.

Kluisjes

In het Onderwijscentrum zijn kluisjes aanwezig. Deze dienen dagelijks geleegd te worden. Als de code van een kluisje vergeten is, kan dit gemeld worden bij  de portier aan de informatiebalie van het Onderwijscentrum.

Gevonden of verloren voorwerpen

Gevonden voorwerpen kun je afgeven bij de informatiebalie in het OWC. Hier kun je ook terecht om eventuele verloren voorwerpen op te halen.

Calamiteitenontruiming

in geval van bijvoorbeeld een brand, ernstige lekkages, langdurige stroomstoring kan de bedrijfshulpverlening/brandweer besluiten het gebouw te ontruimen. Dit wordt kenbaar gemaakt door een geluidssignaal en een gesproken tekst via het intercomsysteem. Via de intercom wordt de verzamelplaats bekendgemaakt, ontruimingsmedewerkers lopen controlerondes en deze zullen aanwezigen informeren. Belangrijk is om altijd gehoor te geven aan een ontruimingssignaal. Eenmaal per jaar vindt er een ontruimingsoefening plaats.

 

 

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen