Junior Med School

Voor getalenteerde 4-VWO'ers met interesse in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek

Voor getalenteerde 4-VWO'ers met interesse in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek

Het Erasmus MC biedt 24 zeer getalenteerde VWO-leerlingen de kans om zich gedurende VWO-5 en -6 wetenschappelijk te scholen, en zelf onderzoek te verrichten in de Junior Med School. De selectie is dan ook streng. Niet zo vreemd, want de Junior Med School maakt het mogelijk om al in VWO-5 te starten met de opbouw van een carrière als arts-onderzoeker. Dit is uniek in Nederland! Bovendien kun je na succesvolle voltooiing van de Junior Med School en het behalen van je VWO-diploma, zonder deel te aan de decentrale selectie, starten aan de studie Geneeskunde aan het Erasmus MC.

De vooruitzichten

De Junior Med School geeft, mits succesvol doorlopen, na het VWO dus direct toegang tot de opleiding geneeskunde van het Erasmus MC. Tijdens deze zesjarige studie wordt veel aandacht geschonken aan de wetenschappelijke aspecten van de geneeskunde. Artsen die naast hun werk in de kliniek wetenschappelijk onderzoek doen, kunnen immers een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van betere diagnose en behandeling van ziekte.

Interesse?

Neem contact op met je docent biologie of de schooldecaan. Per school kunnen maximaal twee VWO-4 leerlingen worden voorgedragen. Vervolgens worden de deelnemers geselecteerd die aankomende zomer van start gaan het met traject.