Digitale Collegekaart en bewijs van inschrijving

Sinds 1 juni 2020 ontvang je geen fysieke collegekaart meer maar gebruik je een digitale collegekaart. Deze is geldig wanneer je een afgeronde inschrijving hebt bij de Erasmus Universiteit.
Deze digitale collegekaart is een vervanging van en heeft dezelfde functionaliteiten als de voormalige plastic kaart en geldt als officiële legitimatie op de campus.

Geen legitimatie bij tentamen

Je kunt je digitale collegekaart niet gebruiken als legitimatie bij een tentamen. Hiervoor kun je je paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning of rijbewijs gebruiken.

Foto uploaden

Zonder foto kan de digitale collegekaart niet worden aangemaakt. Je kunt je foto uploaden in Osiris student. Log in met je ERNA-account en upload bij personalia je foto.

Toch een fysieke kaart?

Als je om redenen toch een plastic kaart nodig hebt, kun je hieronder een kaart bestellen. De kaart kost €10,-. De verwerking van je bestelling kan tot 10 werkdagen duren. De kaart wordt verstuurd naar het correspondentieadres dat bij ons bekend is, t.w. het adres dat je in Studielink hebt ingevoerd. Als dat een adres in het buitenland is, wordt de kaart niet per post verstuurd, maar kun je de kaart bij het ESSC afhalen. Je krijgt dan bericht wanneer de kaart klaarligt.
Controleer je adresgegevens in Osiris Student om er zeker van te zijn dat de EUR beschikt over je huidige adres en pas het indien nodig aan in Studielink.

LET OP: Er worden alleen kaarten afgegeven voor het lopende academisch jaar. Bij een niet afgeronde inschrijving kan de kaart niet worden geprint. Ook als er wel een afgeronde inschrijving is, maar geen pasfoto beschikbaar is, kan de kaart niet worden geprint. Controleer dus goed de status van je inschrijving in Osiris Student voor je je bestelling plaatst! 

Wat kun je met de digitale collegekaart?
 • Je digitale collegekaart is je lenerspas bij de universiteitsbibliotheek.
 • Wanneer je gebruik wilt maken van een studieplek moet je je digitale collegekaart laten zien
 • Bij de toegang tot colleges kan er naar je digitale collegekaart gevraagd worden.

Je ontvangt elk jaar een bewijs van inschrijving

Nadat je inschrijving is afgerond verandert de status van je inschrijving in Studielink naar ‘ingeschreven’ en kan je je bewijs van inschrijving downloaden in Osiris student.

Een bewijs van inschrijving kun je gebruiken voor organisaties (bijv. een verzekeringsmaatschappij, bank) die daarom vragen. Je kunt gemakkelijk een extra bewijs van uitschrijving downloaden en printen via Osiris student.

Let op: het bewijs van inschrijving vermeldt voor cursisten bij de inschrijfvorm altijd ‘voltijd’. Als jij ingeschreven staat als deeltijd cursist, dan staat dit niet op je inschrijfbewijs. Uiteraard staat de inschrijfvorm wel goed vermeld in ons inschrijfsysteem.

Onderstaand tref je stap-voor-stap instructies aan om je bewijs van inschrijving te downloaden van Osiris. 

 1. Log in op Osiris met je ERNA gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Ga naar de pagina “personalia”.
 3. Naast “Opleiding” zie je het programma dat je volgt.
 4. Hieronder zie je “status inschrijving voor opleiding”.
 5. Klik op deze link.
 6. Vervolgens zie je “status inschrijving”.
 7. Als je kijkt naar “collegejaar XXXX”.
 8. Dan zie je de status van je inschrijving.
 9. Als alles klopt, zie je de link “verklaring van inschrijving”.
 10. Klik op deze link.
 11. Een pdf document met je bewijs van inschrijving wordt gedownload.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen