Rechtsgeleerdheid (deeltijd) 2020-2021

Inschrijven voor Bachelor Rechtsgeleerdheid (deeltijd)

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of je toegelaten kunt worden voor de gekozen opleiding en sturen je meer informatie.

Let op: Aanmelddeadline voor Rechtsgeleerdheid in deeltijd is 1 mei*.

*Vanwege het coronavirus is de inschrijfdeadline verschoven naar 1 juni. 

Collegegeld

Ben je nog niet in het bezit van een hbo-diploma of een wo-bachelor en begin je aan een eerste studie, dan betaal je het wettelijk collegegeldVoor het studiejaar 2020-2021 is dit in de bachelor fase €2.143,- per jaar. Lees op de website van de rijksoverheid of jij in aanmerking komt voor halvering van het collegegeld.

Instellingstarief

Ben je al wel in het bezit van een hbo-diploma of een wo-bachelor en wil je aan een tweede bacheloropleiding beginnen, dan ga je het instellingstarief betalen. Dit is bepaald in artikel 7.46 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Voor het studiejaar 2020-2021 is dit in de bachelor fase € 6.700,- per jaar. Met een hbo-diploma ga je in de masterfase weer wettelijk collegegeld betalen, omdat je nog niet over een mastertitel beschikt.

Heb je een wo-master als je aan je tweede masteropleiding begint, dan betaal je in de masterfase € 12.000,- per jaar. Met een hbo- of wo-diploma behaald vóór augustus 1991, betaal je geen instellingstarief maar wettelijk collegegeld.